(Last Updated On: 3. november 2020)

Steen S. Hansen (S) opstiller til både Regionsråd Sjælland og Stevns kommunalbestyrelse ved valget i 2021. (Foto: Klaus Slavensky)

Politik: Viceborgmester Steen S. Hansen fra Stevns er valgt som Socialdemokratiets spidskandidat til Regionsråd Sjælland.

I 2021 er der både kommune- og regionsvalg, og den erfarne politiker Steen S. Hansen stiller op til begge valg.

Tre mærkesager

Tirsdag den 20. oktober blev han valgt på Socialdemokratiets opstillingsmøde, som blev holdt i hans hjemby Hårlev.

– Jeg går til valg på tre mærkesager: Udvikling af vores landdistrikter, forbedring af ungdomspsykiatrien og udvikling af infrastrukturen, fortæller han og uddyber:

– Vi har gang i arbejdet med en naturpark i Tryggevælde Ådal, og natur og miljø er sager som der skal samarbejdes om i Regionsrådet. Der er tilsvarende projekter i Faxe og andre steder i regionen som skal koordineres, og så skal regionen også være garant for klima- og kystsikring.

– Østbanen, her skal vi have skinner først, og så ”grønne” tog på linjerne. Parker og rejs skal være en del af udviklingen i alle regionens kommuner, og så skal vi genetablerer 15 minutters driften fra Hårlev, siger han.

Fælles politiske snitflader

Steen S. Hansen er i øjeblikket formand for Stevns Kommunes Børn, Unge og Læringsudvalg, og han har derfor sit tredje fokusmål på psykiatrien.

– Vi skal støtte op om de unge sårbare, og vi kan starte med nærhed og personale, som kan tage sig af vores sårbare og syge, og især de udsatte unge skylder vi en forbedret indsats, som kunne være genetablering af arbejdende værksteder, understreger han.

”Mange ser måske Regionsråd Sjælland som ganske langt væk fra Stevns. Hvordan øges interessen for regionspolitik?”

– Ved at fortælle hvad der sker i regionen. Jeg vil bringe regionen ind i kommunens politik og omvendt. Der er rigtig mange snitflader i bl.a. de tre områder jeg går til valg på, og så er der hele sygehussektoren, hvor der for ofte er problemer med at komme hjem fra sygehus uden hjælp og medicin. Regionsbeslutninger om f.eks. natbusser har også betydning for Stevns, forklarer Steen S. Hansen.

Mange personlige stemmer

Stevns’ viceborgmester fik 1.179 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017, og har været i politik siden 2005, og er i daglige virke politiassistent.

På nuværende tidspunkt har Socialdemokratiet 14 medlemmer i Region Sjælland, og da Steen S. Hansen er opstillet som nr. 10 på den samlede liste for Sjælland, er der store chancer for at han efter den 16. november 2021 kan kalde sig medlem af Region Sjælland.
sky

Skriv en kommentar