(Last Updated On: 12. oktober 2021)

Store Heddinge: Udsatte børn og unge: I sensommeren mødtes tre mænd i foyeren i Snurretoppen, biografen på Stevns, for at realisere en god idé.

Idéen kom fra Poul Person fra Lions Club Stevns, og foruden ham var skoleinspektør Flemming Schaaf og formanden for Snurretoppen Lars Honoré tilstede.

For nu skulle børn og unge med udfordringer i livet have en god biografoplevelse.

Lars Honoré (Snurretoppen), Poul Person (Lions Club Stevns) og Flemming Schaaf (Store Heddinge Skole) har samarbejdet om at skaffe sårbare børn og unge en gratis filmoplevelse. (Foto: Klaus Slavensky)

Lions støtter lokalt

Lionsklubben på Stevns blev grundlagt i 1973, og er en forening af humanitære mennesker, som foruden en genbrugsbutik i Store Heddinge, har til formål gennem aktiviteter at skaffe midler til humanitært arbejde lokalt, nationalt og internationalt.

– Der er mange børn, som ikke har det så godt, og som mangler en sjov oplevelse som f.eks. at komme i biografen. Det har især været tydeligt under coronaen. Og i Lions støtter vi ikke kun globalt, men også lokalt, forklarer Poul Person initiativet, som har inddraget de tre folkeskoler på Stevns.

– Vi er meget glade for Lions’ tiltag, og der findes børn som har svært ved at indgå i sociale sammenhænge, siger Flemming Schaaf som er inspektør på Store Heddinge Skole, men som er repræsentant for dette projekt for kommunens tre folkeskoler. Skolerne har udpeget specialklasseeleverne som de heldige, der får en gratis biftur.

– En biograftur er også en træning i at omgås andre. Livsduelighed er hovedtema i arbejdet i specialklasserne. En sådan fællesoplevelse, der foregår i en ramme, som eleverne er trygge i, kan bruges i undervisningen bagefter. Der kan f.eks. arbejde med filmens temaer, med venskaber og meget andet, fortæller Flemming Schaaf.

Psykisk sårbare børn

Snurretoppens formand er også begejstret for projektet, som ifølge Lars Honoré rammer plet.

– Det rammer to fluer med et smæk. Det støtter det lokale kulturliv, og Lions prisværdige arbejde hjælper nogle børn til en god oplevelse. Det er vi rigtigt glade for at medvirke til, lyder det fra Lars Honoré, der også oplyser, at Snurretoppen giver rabat på billetterne til projektet.

De første elever har allerede været en tur i biffen i Algade 32 i Store Heddinge.

Det er ikke blot de cirka 90 børn, som går i skolernes specialklasser, som får fornøjelse af Lions’ invitation, men også unge mellem 14-25 år, som er psykisk sårbare, og som får støtte fra Socialpsykiatrien, bl.a. i lokaler på Store Heddinge Skole.

– Her er unge med angstproblematikker, som er ensomme og ikke føler sig gode nok. Det er et segment, som også passer til dette projekt og som måske kan opnå nye venskaber, siger Flemming Schaaf, som håber på, at der kan arrangeres en fællestur med voksenstøtte til sjove oplevelser i Snurretoppen.
sky

 

90 elever har fået invitation til en gratis filmoplevelse fra Lions Club Stevns.

Skriv en kommentar