(Last Updated On: 15. august 2022)

Rødvig: Lørdag den 13. august var der dagen igennem fuld af liv og aktivitet på havnen og i vandet ud for Rødvig.

En af de gode aktiviteter var arrangeret af Rødvig Roklub, som for første gang afholdt ’Rødvig Ro Klintløb’, som er en langdistance kaproning. Ikke mindre end 25 bådhold, fordelt på 16 klubber fra hele landet – fra Mariager over Fredensborg til Aarhus – var tilmeldt. Heraf var de 10 af holdene tilmeldt den lange distance på 20 kilometer, mens de resterende 15 hold roede 10 kilometer.

Se billederne fra kaproningsløbet. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Udover den flotte tilmelding var løbet også begunstiget af noget nær det perfekte rovejr, med blå himmel, solskin og en let havbrise med østenvind og dermed pålandsvand, hvilket gav små bølger og dermed lidt udfordringer for de roere, der ikke er vant til vandet udfor Rødvig.

De første både blev sendt over startlinjen v. 10-tiden, og alle holdene gennemførte deres løb. De hurtigste roede de ti kilometer på lige under en time, mens 20 kilometer distancen tog lige under to timer for de hurtigste og op til fire timer, for dem der nød udsigten langs Stevns Klint.

– Et par af motionsholdene, som var tilmeldt den korte distance, der havde vendepunkt i Harvigen Vig, spurgte om lov til at ro lidt længere, for de ville gerne ud forbi kirken og Højerup. Det fik de selvfølgelig lov til, fortæller Tommy Knudsen, der også kan oplyse, at i alt 83 roere var på vandet, og dertil kommer trænere, ledere og hjælpere til at fragte både og andet udstyr.

Roklubbens formanden er godt tilfreds med løbets afvikling, hvor alting klappede og hvor der kun er kommet positive tilbagemeldinger fra de mange deltagere.

Om løbet bliver afholdt til næste år er endnu ikke besluttet.

– Nu skal vi lige have talt sammen og evaluere, lyder det fra Tommy Knudsen, som gerne vil sende en stor tak til de frivillige og til Rødvig Fiskerihavn, Stevns Kommune, Stevns Ungdomsskole, Nordeafondens Løbspulje, Kalk A/S, Bravida, Omya, Sejlklubben Rødvig Stevns og Limelight BoardSport Club, som på forskellig vis har været med til at støtte op om kaproningsløbet.
rmh

Skriv en kommentar