(Last Updated On: 30. juli 2020)

Det ligner det ikoniske foto af amerikanske marinesoldaters flagrejsning på Iwo Jima under Anden Verdenskrig, men det er blot Solgårdsparkens Venner som rejser en ny og større flagstang. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: De mange frivillige på Solgårdsparkens »onsdaghold« havde i sidste uge en festlig dag med en hel specielt flaghejsning.

Man burde måske hejse flaget for de frivilliges kæmpearbejde med at holde den smukke park hver onsdag, men den 22. juli var en særlig dag.

Debat om størrelsen

I længere tid har der været debat om at den hidtidige otte meter høje flagstang var høj og værdig nok, til at stå og mane foran det velkendte ørnemonument ved Stevnsvej.

– Flagstangen på otte meter har passet fint til vores julelys, men nu har vi anskaffet en ny stang på 12 meter, forklarer formanden for Solgårdsparkens Venner, Carl ’Olli’ Pedersen.

Så nu er der to flagfundamenter, én til hver flagstang, så den festlige juledekoration stadig kan lyse op i den mørke tid, og på alle andre dage kan den nye højere flagstang så vaje med flagvimpler og Dannebrog.

Mange nye tiltag

Det meste af det faste »onsdagshold« af frivillige skåler for flaget og den nye flagstang i Solgårdsparken i Strøby Egede. (Foto: Klaus Slavensky)

Carl ’Olli’ Pedersen kunne også oplyse, at der er plantet to nye sommerfuglebuske ved Ivans Ø i Tryggevælde Å, og at der vil følge to nye teaktræsbænke, fordi stedet er et populært udsigtspunkt.

Og apropos punkter, eller spot på nudansk, så er der kommet fire nye Pokémon punkter i Solgårdsparken.

– Vi har opsat skilte i A-4 størrelse på stolper, så Pokémon-jægere nu kan jagte de populære små figurer i hele parken, forklarer formanden.

Så selv om Solgårdsparken ikke genlyder af de traditionelle musikarrangementer i denne corona-sommertid, så sker der hele tiden nyt i Stevns’ »folkepark«, og det blev da også behørigt fejres med boblevand til alle de arbejdsomme frivillige.
sky

 

Skriv en kommentar