(Last Updated On: 30. juli 2015)

Arne og Olli_webFra sommerhus til folkepark – det er titlen på den første bog om Solgårdsparken

STRØBY EGEDE: Selv om de markante hovedbygninger blev revet ned i oktober 1986 består historien og ikke mindst parken, som har prægtige levn og vidner om Solgårdens storhedstid på Stevnsvej.

Derfor lå det også lige til højrebenet, at forfatte en bog om Solgården og Solgårdsparken. Bogen er den første af sin art og forfatteren er – naturligvis – fristes man til at sige, Carl Olli Pedersen. Carl Olli Pedersen er den person, som ved allermest om parken, dens mennesker og dens historie – både fortiden og nutiden.

På de rigt illustrerede 130 sider skriver Carl Olli Pedersen brudstykker af Solgårdens og -parkens historie – fra skuespiller Karen Bramsons sommerhus, som hun etablerede i 1904 til den folkepark med Ørneterrassen, som vi kender i dag.

Det er sin sag at koge 111-års historie ned på 130 sider, men det er lykkedes rigtig godt og læseren får mange små godbidder i form af ikke tidligere offentliggjorte oplysninger og fotos. Bogen er overskuelig inddelt, appetitligt illustreret og skrevet i et venligt og nærværende sprog og trykt på kvalitetspapir.

”Fra sommerhus til folkepark” indeholder et imponerende antal fotografier, både sort/hvid og farvefotos, helt tilbage fra 1904 og til i dag, og det er kærlighed til Solgårdsparken og et omfattende arkivmateriale, som forfatteren i Strøby Egede har samlet gennem mange år, samt interviews, der danner grundlag for bogens indhold.

Fra sommerhus til folkepark af Carl Olli Pedersen med opsætning af Arne Hansen. 130 sider. Udgivet af Solgårdsparkens Støtteforening i et oplag på 700 eksemplarer. Bogen sælges ved diverse arrangementer i Solgårdsparken arrangeret af parkens Støtteforening, hos Rema1000 i Strøby Egede fra den 5. august samt hos Bogladen i Brogade, Køge. Pris 150 kr. Pengene fra bogsalget går til fordel for arbejdet i Solgårdsparken.

Læs mere om bogen i Stevnsbladet lørdag den 1. august.

cs

Skriv en kommentar