(Last Updated On: 23. marts 2021)

DCIM102MEDIADJI_0008.JPG

Der anlægges regnvandsbassiner i Solgårdsparken og området med den tidligere parkeringsplads er for tiden gravet op, men til maj skulle alt være færdig, og parken beriget med nye kreative vandområder til dyr og mennesker. (Foto: KLAR Forsyning)

Strøby Egede: En mindre del af Solgårdsparen, mod Stevnsvej, har i flere måneder været en stor byggeplads.

Der bygges nemlig to regnvandsbassiner som led i KLAR Forsynings storstilede kloakeringsarbejde i hele det nordlige Stevns.

Ny og større p-plads

I forbindelse med at anlæggelsen af de to nye regnvandsbasssiner i Solgårdsparken, kommer der et »usynligt bassin« i form af rørlægning under parkeringspladsen, som iøvrigt udvides.

Derudover kommer der to nye, mindre bassiner mellem parkeringspladsen og Ørneterrassen, ud til Stevnsvej. Desuden bliver det allerede eksisterende bassin, som i dag tager sig ud som en sø i parken, udvidet en lille smule.

– Alt går godt i Solgårdsparken og vi er faktisk foran tidsplanen. Hvis vejret tillader det, er vi færdig med alt gravearbejdet til 1.maj, herefter vil der selvfølgelig være en masse reetablering af græs, buske og stier, som skal foregå i samarbejde med Solgårdsparkens Venner, fortæller projektleder Anders Valentin fra KLAR Forsyning, og fortsætter:

– Lige nu har vi travlt med at blive færdiggøre rør-bassinet som skal ligge i parkeringspladsen, så dele af pladsen kan være åben i påsken. Vi får en ekstra gravemaskine og mandskab på mandag, som går i gang med at reetablere stien bag Ørneterrassen, lyder det fra Anders Valentin.

Parken reetableres

Man har været nødt til at fælde nogle træer ud mod Stevnsvej, men de fleste får lov til at blive stående.

Formanden for Solgårdsparkens Støtteforening , Carl ’Olli’ Pedersen, har været glad for samarbejdet med KLAR Forsyning.

– Jeg er overbevist om, at det vil blive flot, og endog berige Solgårdsparken, har han tidligere sagt til Stevnsbladet.

Foruden de to nye regnvandsbassiner ved Solgårdsparken, anlægges der et ved Nimgården i den sydlige del af Strøby Egede.
sky

Skriv en kommentar