(Last Updated On: 27. april 2021)

I Stevnsbladet 21. april stiller Johnny Andersen mig venligt spørgsmål om den frisklavede mad til de ældre. Johnny Andersen har læst nogle af de indlæg, jeg har skrevet om emnet.

Jeg er fortaler for frisklavet mad til de ældre på plejehjemmene, som anbefalet af Ældre Sagen, mange Ældreråd/Seniorråd og ikke mindst flere kommuner, der går over til at lave den frisklavede mad. Naturligvis også på friplejehjemmene. Jeg læser det også sådan, at Johnny Andersen, formand for Pårørenderådet Hotherhaven, er enig med mig. Hvor ønsket ”Og mad, som vor mor lavede det”, som Johnny Andersen, udtrykker det, ”selvfølgelig er det bedste og mest lækre, hersker der ingen tvivl om”.

Og hvis ikke vi skulle give de svageste i samfundet, der bor på plejehjem, det bedste, hvem skulle så fortjene det? Ikke mindst med viden om, at beboerne er kommet for at leve deres sidste dage her. For mange en ensom og trist afslutning på livet, hvor maden ofte er dagens højdepunkt.

Jeg er enig med Johnny Andersen i, at dette ikke er en kritik af maden i dag. Den kan bare blive meget bedre, ikke mindst fordi den ikke bliver opvarmet, der gør meget mad trist. En bekymring har Johnny Andersen. Hvem skal betale? Dertil er svaret, det er politikernes opgave at finde løsninger på dette. Det både bør og kan de. Men vil de?

Svaret kommer som sendt fra himlen, og kan læses i Stevnsbladet, på samme side og udgave, som Johnny Andersens indlæg. Læs ” Tak til ældreplejen på Stevns”, Hvor Henning Urban Dam (S) svarer mig i forhold til frisklavet mad, citat: ”I Socialdemokratiet vil vi gerne prioritere flere midler til vores plejehjem”.

Vi borgere bør takke for det klare og positive svar fra Socialdemokratiet, Stevns.

Pensionist Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar