(Last Updated On: 29. juni 2020)

LimeLight BoardSport Club tilbyder denne sommer gratis introduktion til Stand Up Paddle mm. for børn og voksne

Yoga kan også praktiseres på vandet. (Foto: LimeLight BoardSport Club)

Rødvig: I november sidste år blev LimeLight BoardSport Club dannet.

Klubben har base i Rødvig og har til formål ’at fremme windsurfing, surfing, SUP, foiling, kite og boardsport som helhed og integrere sporten i lokalmiljøet på en positiv måde’, som der står i klubbens formålsparagraf.

LimeLight, der direkte oversat betyder rampelys, kan også oversættes til lyset fra kalken – som netop er et unikt kendetegn for havbunden ud for Stevns Klint.

Læs også: Rødvig skal være surfer-mekka

Udstyr og klubhus på vej

Det seneste halve år har medlemmerne haft travlt med at søsætte de første initiativer, og selvom situationen med corona har medført lidt forsinkelse, er der nu spændende nyt fra klubben.
I forrige uge – og med god hjælp fra Dansk Surf og Rafting Forbund – ankom de første fem surfboards og ti våddragter.

SUP-udstyr og SUP-yogaudstyr er også på vej og det samme gælder det midlertidige klubhus i form af to containere, som bliver placeret i nærheden stranden på havnen i Rødvig.

Gratis SUP i sommerferien

Steen Bonke Sørensen med et af klubbens nye surfboards. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Og i sommerferieugerne 29, 30 og 31 gennemfører klubben flere forskellige aktiviteter på havet ud for Rødvig Strand. Her vil både være introduktion til SUP, SUP yoga – SUP står for Stand Up Paddle, så SUP yoga er altså yoga udført på et SUP board – samt aktiviteterne Familie SUP og Familie SUP & Surf.

Aktiviteterne er alle gratis at deltage i og tilmelding sker efter først-til-mølle princippet på facebooksiden LimeLight Club Today, efterhånden som aktiviteterne bliver oprettet. Det er ogs her man i nær fremtid vil kunne finde aktivitetsbeskrivelser, alderskrav til de forskellige aktiviteter mm.

– Vi har valgt at alle aktiviteterne i de tre uger skal være gratis, fordi vi gerne vil takke Stevns Kommune og vores sponsorer for den store støtte, vi indtil videre har fået, fortæller Steen Bonke Sørensen, der er formand for LimeLight BoardSport Club.

Han roser også Stevns Erhvervsråd og partnerskabet i Verdensarv Stevns for den gode modtagelse, opbakning og sparring, som klubben har oplevet i opstartsfasen.

I starten af året fik LimeLight Board Sport Club tildelt 313.000 kroner i LAG-midler, som bl.a. skal bruges på udstyr og klubhus.

Også Stevns Kommunes Kulturpulje, Stevns Turistforening og Klinten Konference og Hotel har ydet god støtte.

Ungdomshold på vej

Steen Bonke Sørensen på havnen i Rødvig med sit windsurfer udstyr. (Foto: LimeLight BoardSport Club)

På den anden side af sommerferien er der planer om bl.a. åbent hus arrangementer, og Steen Bonke Sørensen forventer, at det for alvor tager fart i 2021 med undervisning og flere aktiviteter på programmet.

– Vi har blandt andet planer om at etablere et ungdomshold, hvor man dyrker alle fem discipliner (windsurfing, surfing, SUP, foiling og kite, red.), forklarer Steen Bonke Sørensen, der selv er windsurfer og bølge-SUP’er.

De fleste kender formentlig til windsurfing og surfing, mens SUP, foiling og kite er vandsportaktiviteter, der muligvis kræver lidt nærmere forklaring: Hvad angår SUP, så handler det om at stå på brættet og padle sig frem gennem vandet. Foilen er et stykke udstyr, der har form som en vinge, hvorfra masten monteres direkte under surf-, sup, kite eller windsurfbrættet, så det næsten ser ud som om man flyver over vandet. Kite surfere bliver på deres surfbræt trukket gennem vandet af kraften fra en styrbar, fritflyvende drage. Dragen giver ekstra fart og mulighed for høje spring og vendinger i luften.

Udover formanden tæller bestyrelsen adskillige andre dygtige vandsportfolk. Klubbens næstformand Jakob Johansen er ligeledes windsurfer og bølge-SUP’er, kasserer Matilde Østergård Hansen er surfer mens bestyrelsesmedlem Jesper Witt er windsurfer. Sidste bestyrelsesmedlem er Sune Rodt, mens suppleanterne er Derek Richard Herbert Todd og Robert Bell.

Klubben har ambitioner om på sigt at arrangere kapsejladser, ture, foredrag og andre arrangementer.
rmh

SUP Sommerprogram 2020

Ugerne 29, 30 og 31

SUP:

  • Alle tre mandage og onsdage kl. 15-16
  • Onsdag den 15./7. kl. 16.30-17.30

SUP Yoga:

  • Alle tre mandage kl. 16.30-17.30
  • Alle tre søndage kl. 10.30-11.30

Familie SUP

  • Fredag 17./7. kl. 15-16
  • Alle tre søndage kl. 9-10

Familie SUP & Surf:

  • Onsdag 22./7. og 29./7. kl. 16.30-17.30
  • Lørdag 25./7. kl. 16-17
  • Lørdag den 25./7. kl. 10-11 og kl. 11.30-12.30

Kilde: LimeLight BoardSport Club

Skriv en kommentar