(Last Updated On: 2. september 2021)

En af Danmarks bedste croonere, Jimmy Jørgensen gav tirsdag aften koncert

Koncertanmeldelse af: Tommy Ebbesen, Spilledåsen

Fotos: Martin V. Andersen

Dejligt at restriktionerne og begrænsningerne foranlediget af coronapandemien nu er lempet og snart helt fjernet, så kulturlivet på Stevns igen vil kunne udfolde sig uden tyngende og trykkende hæmninger.

For første gang siden marts 2020 kunne Spilledåsen i Store Heddinge tirsdag aften så åbne den gamle biograf op med mulighed for fulde huse. Men det tager åbenbart tid at få startet kulturlivet op igen i lokalområdet, da kun 81 havde givet sig selv lov til at nyde en koncert uden begrænsninger.

På scenen stod ellers Jimmi Jørgensen, forsangeren fra den legendariske gruppe Hotel Hunger. Ulasteligt klædt i smoking som signalerede en anden form for optræden, end den mere rockede periode med det tidligere band. Der var lagt op til en aften med store internationale hits og evergreens, fremført af en af Danmarks bedste croonere og udført med en afdæmpet, behagelig charme i et tempo og en atmosfære, der indhyllede publikum i en tilstand af tilbagelænet begejstret velvære.

Med det samme fik denne karismatiske herre god kontakt til publikum. Han fremstod afslappet og afbalanceret, og det var tydeligt, at han havde været i gamet i mange år med de fordele, det giver, når musikken skal udleves over en scenekant til et forventningsfuldt publikum.

Selv ikke en dårlig opstart så ud til at ryste ham og orkestret. Som Jimmi selv udtrykte det, da computeren ikke virkede: ”Her er der vist tale om en koldstart” og efterfølgende, efter at have forladt scenen mens misæren blev udbedret, kom han ind igen med ordene: ”Her er vi så genstartet og klar igen”.

Så var den hyggelige og muntre tone slået an, og efterfølgende fik denne crooner vist store dele af sit repertoire. Vi fik ukendte som kendte numre som Running Up That Hill, Come Into My Sleep, Killing Me Softly, Close To You, I kissed A Girl, I’m Not In Love m.fl. Ekstranumrene var det gamle Hotel Hunger nummer Sitting In My Room samt klassikeren Crazy.

Med sig havde han et fantastisk orkester, som fik vist, at de ikke bare var med som underlægningsmusik til ikonets numre, men også undervejs fik udfoldet deres instrumentale færdigheder i vokalpauserne. Orkestret bestod af Boi Holm på guitar, Matthias Klein på trommer, Hans H. Præstbro på keyboards samt Jens Hein på bas. Dem kan Jimmi være godt tilfreds med.

Den hyggelige aften sluttede med stående applaus som afslutning på en aften, hvor man fornemmede, at livet igen er vendt tilbage til det Stevnske kulturliv.

Skriv en kommentar