(Last Updated On: 31. maj 2022)

Ingen af forårets koncerter solgte ud, og på Harmonien i Rødvig er der kommet noget, der godt kan betegnes som en konkurrent. Men Spilledåsen ser med fortrøstning på fremtiden, lyder det fra foreningen, som her i foråret har skiftet ud på formandsposten.

Af Henrik Fisker

Chief One trak 120 tilhørere til sin koncert i Spilledåsen i marts. Der var ikke udsolgt, men mange af dem var folk, der kom langvejs fra for at høre deres idol, oplyser foreningen. (Foto: Martin V. Andersen)

Musik: Kulturforeningen Spilledåsen har en årelang tradition med at indkalde den lokale presse til en bid brød, hvor højdepunktet er præsentationen af det efterfølgende halvårs koncertprogram. Det sker sædvanligvis under stor iscenesættelse og er i sig selv en lille kulturel begivenhed.

Denne præsentation af efterårets sæsonprogram fandt sted i sidste uge, og her kunne de tre bestyrelsesmedlemmer for første gang fortælle om hele syv koncerter på lidt mindre end fire måneder. En af koncerterne er dog et arvestykke fra foråret, idet Lis Sørensen måtte aflyse sin planlagte koncert i Snurretoppen i februar, da hun var ramt af corona. Koncertgængerne fik tilbud om at videreføre deres billetter til den nye dato i august, og derfor melder Spilledåsen helt udsolgt på forhånd.

Tilbage er seks “nye” koncerter, og det er stadig pænt stort for en lille kulturel forening på Stevns. Specielt fordi ingen af forårets fire øvrige koncerter blev udsolgt.

– Men vi har haft et pænt salg på dem alle, og økonomien ser fornuftig ud med alle offentlige tilskud på plads. Corona spiller stadig ind på billetsalget – ikke så meget, fordi folk er bange for at gå til koncert, men der sker alt muligt andet, som trækker, siger Rolf Persson, der er i løbet af foråret har taget over som formand for Spilledåsen efter, at den sygdomsramte Poul Erik Madsen har trukket sig fra bestyrelsen.

Som eksempel på det lidt svingende billetsalg nævner bestyrelsen, at Chief One trak omkring 120 tilhørere i en sal, hvor der kan sidde 166. Andre steder sælger han med lethed flere billetter.

– Men vi så mange nye gæster, hvoraf en del kom langvejs fra, fordi de følger ham, siger Lars Thorup Jeppesen, der er foreningens booker.

Konkurrence eller synergi?

En anden udfordring for Spilledåsen kunne være den nytilkomne forening bag Kulturhus Harmonien, der siden august sidste år har præsenteret et musiknavn én gang om måneden til nogenlunde det samme publikum som Spilledåsen. Spørgsmålet er, om der dermed er opstået en konkurrencesituation på den lokale musikscene.

– Vi mener indtil videre, at der er plads til os begge, og at det kan give en synergieffekt, at udbuddet af musik på Stevns bliver større. Men vi har holdt et møde med folkene på Harmonien for at cleare kalenderen, så vi undgår at lægge arrangementerne på samme dato, som det desværre skete i april. Normalt er det ikke noget problem, da vi for det meste har vores arrangementer på ugens tre første aftener, mens Harmonien lægger deres lørdag aften, siger Rolf Persson.

Omkonstituering

Som nævnt er der skiftet ud på formandsposten, og herefter har bestyrelsen konstitueret sig på følgende måde:

Rolf Persson (formand), Britt Kjær (næstformand), Lars Thorup Jeppesen (booker), Lars Reiner (kasserer), Tommy Ebbesen (sekretær), Søren Hald (bestyrelsesmedlem), Finn Holmager (bestyrelsesmedlem) og Pia Fürst Jakobsen (suppleant).

Skriv en kommentar