(Last Updated On: 20. maj 2019)

„De optrådte med sjæl og spilleglæde” siger fotografen om de unge musikanter fra Stevns Musikskole, som varmede op til Spilledåsens sidste forårsarrangement.
(Foto: Martin V. Andersen
)

Musik: Kulturforeningen Spilledåsen kunne den 14. maj slutte en forrygende forårssæson, og samtidig lancere en nyskabelse i samarbejde med Stevns Musikskole.

Musikglæde for mange

Tæt på 800 musikglade stevnsboere har valfartet til Spilledåsens fem forårskoncerter i Snurretoppen og på harmonien i Rødvig.

De har hørt og set musikere som Sko & Torp, Leif Sylvester Family and Friends, Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo, Rugsted & Kreuzfeldt, og i sidste uge Perry Stenbäck & Dekadanseorkestern.

Fire udsolgte huse

Fire af fem koncerter havde „røde lamper”, og en var „næsten” udsolgt med 110 pladser ud af 165 sæder.

– Vi har ramt de rigtige navne, svarer Spilledåsens næstformand, Rolf Persson, på spørgsmålet om årsagen til succesen.

– Det har været et godt miks, som vi altid prøver at fange, og så har det hjulpet med god lokal presseomtale, siger han med et forførende smil til Deres udsendte.

Den fine forårssæson får økonomien til „at se pæn ud”, som Rolf Persson udtrykker det.

Trækker turister til

Det er meget forskellige publikumgrupper som kommer til koncerterne, selv om der ifølge Rolf Persson er en fast kerne.

– Trefjerdedel af publikum veksler, også aldersmæssigt, afhængig af hvem som optræder. Vi har også gæster fra mange steder på Sjælland. De kommer og overnatter og bruger Stevns spisesteder, så der tjenes både på gynger og karruseller, siger Spilledåsens næstformand.

Musikskolens koncert

Ved den sidste koncert med Perry Stenbäck prøvede Spilledåsen og Stevns Musikskole at samarbejde.

En gruppe musikelever stod i foyeren og underholdt med irsk og svensk folkemusik i tre kvarter før koncerten.

– De spillede flot, og vi fik mange positive tilkendegivelser, så det vil være oplagt at prøve igen, lyder det fra Rolf Persson.

Den samme melding kommer fra musikskolens leder, Søren Dahl-Pedersen:

– Vores folkemusikgruppe passede perfekt som optakt til netop denne koncert, så hvis vi kan finde en samklang, så er det bestemt en mulighed en anden gang. Det er dejligt for vore elever at komme ud og spille i forskellige sammenhænge, siger Søren Dahl-Pedersen.

sky

 

Skriv en kommentar