(Last Updated On: 28. februar 2019)

Morten Nielsen med nogle af sine maskiner i sin nye hal, hvor der i baggrunden anes et kæmpehvidt lærred, en projektor i loftet, så han kan vise intro-kurser når han lejer de store maskiner ud.
(Foto: Klaus Slavensky)

Jubilæum: Kender I det, at en sang popper op i ens tanker, når man taler med et bestemt menneske?
“Køb bananer” af Kim Larsen passer til Morten I. Nielsen, især verslinjen: “Han havde kviksølv i numsen som sin daddy, og salig onkel Stage”.
Bare med den forskel, at det hos Morten Nielsen virker som krudt.

En mand i vigør

Morten Ingemann Nielsen har svært ved at sidde stille, når han fortæller om de 50 år, som han fejrer med en reception lørdag den 2. marts, i anledning af, at han fylder rundt.

Heller ikke de fem årtier er gået stille af.

– Jeg blev født i slagterbutikken, lyder starten, for han er søn af hr. og fru Nielsen, som i mange år havde den anerkendte slagterforretning i Klippinge, hvor Morten Nielsen stadig bor, og han har prøvet kræfter med det meste.

Arbejdet siden drengeårene

Total hjemmefødning er han dog ikke; efter lærertiden som tømrer stod den på ingeniørtropperne i Randers, og et længere ophold i Australien er det også blevet til.
Færøerne spiller også en stor rolle i hans liv, idet han er gift med Söley, som hjalp til i virksomhedens start:
– Hun var afgørende for at jeg fik virksomheden op og stå, siger Morten Nielsen:
– Uden hendes støtte kunne det ikke have ladet sig gøre, konstaterer han.
Men Morten Nielsens arbejdsliv begyndte ikke så sent, men langt tidligere.

– Jeg var arbejdsdreng hos en murer, og så hjalp jeg til i slagterbutikken, fortæller han og husker også hvordan han lige skulle pelse 15 harer før fodbolden.

– Jeg fik mit CVR-virksomhedsnummer som 15-årig, da jeg var minkavler, og det er det samme CVR, som jeg stadig har, siger Morten Nielsen.

Mødet med skibsredderen

Årerne som selvstændig tømrer startede med renovering af Magleby Kirke, men Operahuset i København har også stået på ordrelisten.

– Engang kom skibsredder Mærsk Mc-Kinney Møller forbi, og jeg var ved at fræse sæder fast i gulvet, og han sagde: “Jeg forstår ikke, at der kun er fire unge mænd som arbejder”. “Men det er jo fredag eftermiddag” svarede en af hans ledsagere, hvortil han sagde: “Så forstår jeg det slet ikke”.

Morten Nielsen er også leveringsdygtig i mange anekdoter fra teaterverdenen, hvor han har lavet gulvlemme på Det Ny Teater og leveret skurvogne til Det Kgl. Teaters opførelser i Ulvedalene i Dyrehaven.

Har tjek på det hele

Han råder over 30 tønder land i udkanten af Klippinge, hvor han netop har færdiggjort en 1.250 m2 stor hal til de mange industrimaskiner, som han udlejer.

– Det begyndte jeg på i 2008 da krisen ramte byggebranchen, siger han og fremviser minigravere, motortrillebøre, pladevibratorer, store mobile kraner og meget andet.

Skrivebordet med tre skærme fortæller sin egen historie om en mand, som forstår at organisere og som har tjek på den mindste detalje.

– Her kan jeg se hvor de forskellige maskiner er. De er udstyret med søgechips, forklarer han og viser i sit “Guardsystem” hvor der er en billift, som fælder træer på Solbakkevej ved Hårlev, og en bomlift som bruges ved halbyggeri i Frederikshavn.

Nye projekter på vej

Pludselig er der generationstræf, idet senior, også kaldet Slagter-Poul, dukker op for at lappe en cykel.

Sønnen Mathias på 14 kigger forbi, ligesom far Morten stolt viser nogle tekniske tegninger frem, som sønnen har lavet.

– Han har tegnet min nye hal, og så hjælper han med at udvikle et nyt projekt med nogle pramme, som skal fungere som platforme på vand ved bl.a. havnebyggeri.

Tegninger, forklaringer, fagudtryk kastes rundt i lokalet, alt mens datteren Elina roses for at have solgt lodder “grundet sit store, varme smil”.

– Man er sgu lidt stolt som far, kommer det prompte.

Ligeså stolt er Morten af sine to bonusbørn, Kristina og Sandra.

Engagement i børnene

Børnene er til stede i Mortens liv, og han i deres og ikke mindst i deres skoleliv.

Morten Nielsen er bestyrelsessuppleant for Skelbækskolen mellem Klippinge og Magleby, og skolen blev nærmest født på hans konferencebord, da kommunen lukkede den kommunale skole i 2012.

– Vi gav kommunen et tilbud, som de ikke kunne afslå, siger Morten Nielsen som forklaring på hvorfor han var med til at starte Skelbæk Friskole, der er et lærested for knapt 200 børn.

– Den er bygget og udviklet til vores lokalsamfund, fastslår han sit lokale engagement.

Humor og god stil

Mobilen har afbrudt fødselsdagsinterviewet nogle gange, forretningen er altid åben.

– Jeg spørger altid ind til hvad folk arbejder med, ikke kun for at få en god snak, men også for at vide om kunderne skal have mere eller mindre introduktion til maskinerne. Det handler om sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed, siger Morten Nielsen og kigger indgående på Deres udsendte.

– Jeg vil tro, at du skal have det store introduktionskursus, griner han. Og har fuldstændig ret.

Og så bærer han sine 50 år, som fejres med åben hus lørdag den 2. marts fra kl. 13-17, med god stil.

sky

Den omvendte virkelighed. Morten Nielsen fotograferet fra det luftlag hvorfra hans mange ideer opstår, men han holder samtidig sine fødder på jorden. Derfor kan han fejre 10 år jubilæum med maskinudlejningsvirksomheden »LejMin« samtidig med hans egen 50 års fødselsdag.
(Foto: Klaus Slavensky)

 

Skriv en kommentar