(Last Updated On: 11. februar 2020)

Ikke overraskende er Nyt Stevns og Mogens Haugaard hurtigt ude og konkludere, at Stevns Kommune ikke har fortjent en krone mere i udligning.

Tværtimod er det ikke overraskende, at vi skal betale mere, mener Mogens Haugaard.

Paradoksalt er dog, at Mogens Haugaard har brugt de sidste to år til at benytte enhver lejlighed til at erklære kommunen bankerot. Hvordan det stemmer overens med, at regeringens udspil nu får ham til at mene, at vi har penge tilovers, kan der kun stilles spørgsmålstegn ved.

Også Dansk Folkeparti toner rent flag. De ønsker ej heller at søge indflydelse på Christiansborg og påvirke den forhandling, der foregår på tværs af folketinges partier. Manglen på handling må tolkes som et klart signal om, at Stevns borgerne sagtens kan undvære 7 mio. kr. årligt, hvis det står til Dansk Folkeparti.

De resterende partier har heldigvis valgt at gøre deres indflydelse gældende og stå sammen om at ændre regeringens udspil til gavn for borgerne i Stevns Kommune.

Selv er jeg i dialog med mit eget parti samt SF’s folketingsmedlem Jacob Mark. Sidstnævnte sætter jeg min lid til, trods at partifarverne er forskellige. Situationen er for alvorlig til at udøve partipolitik fremfor at sikre en retfærdig aftale.

Derfor holder jeg mig ikke for fin til at have en tæt dialog og samarbejde med Jacob Mark, som i øvrigt også finder det mærkværdigt, at Stevns Kommune kommer i klemme i regeringens udspil.

I denne alvorlige situation vil jeg afslutte med en venlig påmindelse; det er utroligt, hvad der kan udrettes, hvis det er ligegyldigt, hvem der får æren.

Mikkel Lundemann
Kommunalbestyrelsesmedlem for Konservative

Skriv en kommentar