(Last Updated On: 11. oktober 2016)

De cirka 80 tilskuere oplevede en rejse tilbage i tiden, da Teatret Sporenstregs optrådte med forestillingen »Stakkels Teenager«; et troværdigt stykke om at være teenager på Stevns

15msb-pmagleby-teenage-teaterTeatertruppen består af Aske Ebbesen og Casper Samsø Clausen. (Foto: Annabella Nafousi)

MAGLEBY: – Scenen er sat: To stole og et Danmarkskort med en stor rød pil på Magleby. Præcis her, hvor forestillingen spilles denne torsdag aften, i Magleby Forsamlingshus, og hvor handlingen også har sit udgangspunkt.

Aftenen starter med flæskestegssandwicher ved rødternede langborde. De to skuespillere – Aske Ebbesen, som er født og opvokset i Magleby og Casper Samsø Clausen, der er fra Holeby på Lolland – defilerer omkring og hilser på publikum. Der er kommet tidligere skolekammerater af de to skuespillere, familiemedlemmer, lærere og andet godtfolk, og byens kommende konfirmander sidder på første række. Stemningen er varm og meget hyggelig.

– Det er som at komme til en fætter-kusine fest at være her i dag, det er da helt fantastisk, siger teatertruppen Sporenstregs, alias Aske og Casper, inden forestillingen går i gang.

Halbal, bumser og mundvand
Den ældre del af publikum kom på en fantastisk rejse ned af »menory lane«; det første tungekys på sodavandsdiskoteket Munkegården i Store Heddinge, Halbal i Hårlev, fredagsdiskotek på LaKi, at ønske sig en deodorant i julegave og så få en rød brandbil, den store bums i panden, der lyser som en lampe, Flagstangen, som eneste omdrejningssted i Magleby, at opdage et langt sort hår på den ene brystvorte og så videre.

Det yngre publikum oplevede, at det, der fylder så meget og kan være så svært at leve med, blev sagt højt. Eksempelvis hvad man stiller op med mundvandet, når man snaver? Skal det synkes eller spyttes tilbage i ejermandens mund?

Det var pinlige sandheder, der blev sagt højt fra scenen, der i Magleby, men det var så meningsfuldt, og de store linjer blev forbundet for alle.

Det var Magleby Forsamlingshus, Magleby Borgerforening, Skelbæk Friskole og menighedsrådene ved Magleby og Holtug kirker der havde inviteret til en aften i selskab med Teater Sporenstregs og stykket »Stakkels Teenager«

Stykket er – med inspiration fra deres eget liv – skrevet og instrueret af de to skuespillere Aske Ebbesen og Casper Samsø Clausen.

Efter stykket viste Aske, at han også besidder den fantastisk fortællekunst. Han gav tre små fortællinger fra sit eget liv – engageret, sjovt og eftertænksomt.

 

Skriv en kommentar