(Last Updated On: 27. april 2021)

Jeg har fulgt debatten gennem lang tid vedrørende omfartsvej/statsvej, dog uden ønske om at deltage. Indlægget fra Ida Berg og Erik Larsen fik mig på andre tanker.

Der sker jo nogle gange det, at man fokusere på én ting, og overser alternativer.

Lad mig tage Statsvejen først. Jeg bor selv i Spjellerup og har Stevns Hovedvej 154, som nabo. Det har derfor undret mig meget, at der er kommet så mange forskellige løsninger på en omfartsvej fra Stevns til omverdenen, uden skelen til Stevns hovedvej 154, som munder ud ved Bonderød til Hovedvej 209.

Måske kunne Stevns hovedvej 154 føres videre på tværs, således at den forbindes med Hovedvej 151 ved Olstrup? Det giver mulighed for at køre på motorvejen ved afkørsel 36, eller køre ad Hovedvej 269 til Haslev/Ringsted og Vestmotorvejen.

For beboerne lidt nord for Store Heddinge, skal kompasset blot vendes lidt, men for beboerne i Store Heddinge og Sydstevns vil det i mine øjne være en god løsning og for syd/øst Faxe vil det blive et bedre bindeled til Haslev. Jeg kan ikke forestille mig, at denne løsning kan gøre større skade på miljøet end de eksisterende forslag A og B.

Nu bliver det straks værre! Østbanen. Der skal bruges 500 mio kr. på fornyelse af skinnerne, og dermed opnå status quo – dieseltog på skinner. Alle siger, det er selve eksistensgrundlaget for Stevns og Faxe kommune, at Østbanen fungerer.

Så er det, jeg spørger: kunne man forestille sig, at man i stedet indkøbte elbusser til transporten Rødvig/Hårlev og Fakse Ladeplads/Hårlev og så lod Østbanen starte fra Hårlev Station? Dermed kan man koncentrere sig om udskiftning af skinner fra Hårlev til Køge. Hvis man kan overleve på denne løsning vil det give et lille plus på den grønne omstilling. Man kan så fjerne skinnerne syd for Hårlev og omdanner strækningerne til cykelstier. Det giver et plus både til cykelturister, de lokale beboere og den grønne omstilling. Det vil faktisk blive muligt at cykle sikkert fra Køge til Fakse Ladeplads/Rødvig

Av den gjorde ondt, men nu har jeg luftet mine tanker, brug det eller lad det fare, men tænk først; Shelterpladser, pitstop og lignende…. langs cykelstierne.

Birgitte Seeger
Spjellerupvej 3A
St. Spjellerup

Skriv en kommentar