(Last Updated On: 5. marts 2020)

Steen S. Hansen holdt sin sidste kommunalpolitiske beretning for partifællerne som borgmesterkandidat.
(Foto: Klaus Slavensky)

S-generalforsamling: To gange har viceborgmester Steen S. Hansen i spidsen for de stevnske socialdemokraters valgkampe, men før det blev alle gode gange tre, trak sig han sig formelt som borgmesterkandidat, da Socialdemokratiet holdt generalforsamling den 26. februar.

„Du er en kammerat”

De rosende bemærkninger til den markante socialdemokratiske politiker stod i kø, og hele to forhenværende formand stod forrest med takketaler.

– Du har altid haft noget på hjertet, du ville noget, og du sagde hvad du ville. Tak, lød det fra Poul Madsen.

– Du har skaffet over 1.000 stemmer til partiet. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dig. Du er en vidende og energisk person. Du er en kammerat, sagde Palle Halskov.

Fortsætter i politik

Den afgående borgmesterkandidat understregede, at han blev i politik, og også genopstiller til næste kommunalbestyrelse, og derfor var hans kommunalpolitiske beretning også præget af fremtiden.

– Jeg vil fortsætte mit arbejde i kommunalbestyrelsen og have fuldt fokus på børneområdet, og fremhævede samarbejdet i flertalsgruppen.

– Det fungerer, og vi har nu kørt driftssikkert i mere end to år. Jeg vil gerne herfra sige tak til vores samarbejdspartnere i Venstre, De Konservative og Radikale for et godt og loyalt samarbejde. Vi drøfter problemstillingerne og finder fælles løsninger til gavn for borgerne på Stevns, og det sker altid i dialogform, fastslog viceborgmesteren, og understregede, at de tre vigtigste arbejdsopgaver frem til næste valg er infrastruktur, infrastruktur og udligning.

Statsvej er nødvendig

De to gange infrastruktur dækker over henholdsvis statsvejen til motorvejsnettet og Østbanen.

– I den forbindelse kan jeg ikke undlade at nævne, at 17 ud af 19 medlemmer bakker op om en statsvej til Stevns. At Enhedslisten vælger at sætte partiet over Stevns og sige nej til en statsvej er et kæmpe problem. De vil have bedre kollektiv transport på Stevns. Det vil vi alle, men uanset hvor god kollektiv trafik vi får på Stevns, vil den aldrig kunne tilgodese vores borgeres behov for en direkte vej til motorvejssystemet, sagde Steen S. Hansen.

Østbanen er livsnerven

Med hensyn til den anden store infrastrukturopgave, Østbanen, fik Enhedslisten til gengæld ros, når det drejede sig om nye skinner på Østbanen.

– Det er livsnerven for rigtigt mange mennesker, der skal frem og tilbage fra arbejde. Alle vores unge fra 10 kl. og op, som skal på deres uddannelsesinstitutioner, er afhængige af en velfungerende Østbane. I denne sag er Enhedslisten ansvarlige, og alle 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer bakker op om nye skinner, lød det fra Steen S. Hansen.

Det største parti

Han takkede sin kone og partiets medlemmer for 12 års opbakning, og konstaterede tørt, at der fortsat ikke er en samlet opposition.

– Vi er det største parti på Stevns, og vi har indflydelse på alle beslutninger der træffes i kommunalbestyrelsen, og det er vel ikke så ringe, at kunne aflevere et parti i denne position.

Det var forsamlingen enig i, og Steen S. Hansen blev klappet ud som mangeårig borgmesterkandidat, men fik samtidig håndslag til sit fortsatte kommunalpolitiske arbejde.

sky

 

Skriv en kommentar