(Last Updated On: 19. oktober 2021)

Den fornemme sportsklub har eksisteret i 50 år.

Nogle af Stevns Billardklubs medlemmer varmer op til jubilæumsfest. det er formanden René Olsen, der sidder i midten.
(Foto: Klaus Slavensky)

Sport: Mange opfatter billard som et værtshusspil, men det tidligst kendte billardbord blev snedkereret i 1469 til Ludvig 11. af Frankrig, og gik siden sin sejrsgang i den engelske overklasse.

Så det er på mange måder et ’royalt’ spil, der foregår i Stevns Kommunes kælderlokaler i Egestræde 14 i Store Heddinge, og de jubilerende medlemmer var i den grad i kongeligt humør, da de efter et års corona-forsinkelse kunne fejre jubilæet.

Opvarmede borde

Stevns Billardklub blev stiftet i 1970, og startede i en privat kælder under Strøby Skole, havde siden domicil på Vandrehjemmet i Store Heddinge, men har nu fået flotte klublokaler med fire store professionelle billardborde, som der oveni købet er varme i, men hvorfor det, må ballerne ikke fryse? Altså de baller, som bruges til f.eks. karambole, snooker og pool.

– Det er for at ballerne løber lettere og længere på dugen, forklarer billardklubbens formand René Olsen.

Det kaldes termodug, fortæller han og viser lokalerne frem, som med elektroniske pointtavler er godkendt til turneringer.

– Ja, det her er rigtige billardborde, indskyder Johannes Rasmussen, som er en af klubbens stabile medlemmer, og han tilføjer:

– Hvis man bare vil spille om en bajer, så kan man gå på værtshus.

Plads til nye medlemmer

Stevns Billardklub har for øjeblikket 35 medlemmer, der alle deltager i turneringer, hvor man primært vinder æren, men så afholdes de til gengæld ofte, og medlemmerne kommer gerne to-tre gange om ugen og øver.

– Alle har nøglekort, så de blot kan dukke op når de vil, men vi har telefonkæde og mange aftaler et spil, fortæller René Olsen, som er glad for den støtte klubben får af Stevns Kommune, for der er udgifter forbundet med klubbillard, hvor billarddugen skal skiftes hvert år.

– Vi er heldige at kunne få lokal sponsorstøtte til bl.a. nye spilleskjorter, for der er krav om klublogo ved turneringer, forklarer formanden, der gerne så flere nye og yngre medlemmer.

– Det er jo et populært spil, men mange ved måske ikke at vi har så gode faciliteter på Stevns. Vi har haft Åbent Hus når der er By Night-arrangement i Store Heddinge, men vi arbejder på et bredt samarbejde med foreninger og institutioner, så vi kan få styrket foreningen. Det handler om spilleglæde, men også om socialt og hyggeligt samvær, siger René Olsen,

Men forleden stod den på jubilæumsfest med det store kolde bord og amerikansk lotteri, og så må stødteknikker som springbal, over- og underskru vente til det bliver hverdag igen.

sky

 

 

Skriv en kommentar