(Last Updated On: 22. juni 2016)

I Dansk Byggeris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed opnår Stevns kommune en placering som nummer 13 ud af de 98 danske kommuner

Usage: Stevns ehrvervsråd or the purchaser may use this image for marketing purposes in all media. This image may not be sold to third parties either as an electronic file or as a print where the image is the primary subject of the print e.g. art prints,  posters, Tshirts etc.

Erhvervschef Thomas Christensen glæder sig over fremgangen i seneste måling. (Foto: Stevns Erhvervsråd)

STEVNS: I seneste måling af erhvervs- og byggevenlige kommuner foretaget af Dansk Byggeri er Stevns placeret som nummer 13.

Dermed er Stevns den bedst placerede kommune i Region Sjælland og den næstbedst placerede på hele Sjælland, kun overgået af Frederikssund, som indtager en 10. plads.

Det er en fremgang i forhold til sidste måling, hvor Stevns var placeret på en 15. plads.

Gode rammevilkår
Stevns kommune er i undersøgelsen placeret som nummer et på flere parametre, bl.a. gebyrstørrelse, åbningstider og tilgængelighed samt dialogmøder.

– Undersøgelsen bygger på kommunernes rammevilkår såsom afgifter, sagsbehandlingstid og udbudspolitik. Gode rammevilkår gør det lettere for kommunens etablerede virksomheder at drive deres forretning, ligesom det også kan være med til at tiltrække virksomheder udefra, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at Stevns har en god placering. Vi er især glade for, at kommunen har valgt at afskaffe byggesagsgebyrer og generelt er opmærksomme på at holde afgifterne på et lavt niveau og holde sig fra at indføre afgifter som dækningsafgift, fortæller erhvervschef Thomas Christensen.

Kortere sagsbehandling
Selvom Stevns kommune altså generelt er godt placeret i undersøgelsen, er der dog områder med plads til forbedring. På parameteret sagsbehandlingstid er Stevns placeret som nr. 87. Således er Stevns blandt de kommuner i Danmark, hvor det tager længst tid at få behandlet sin byggesag.

– Kommunen har tidligere brugt manglende oplysninger fra virksomhederne som argument for den lange sagsbehandlingstid i kommunen, men i år måler Dansk Byggeri først byggesagsbehandlingen fra der, hvor kommunen har alle oplysninger, og vi kan se, at kommunen stadig hører til blandt landets dårligste. Det kan vi selvsagt ikke være tilfredse med, siger erhvervschefen.

– Vi skal have kommunen til at fastsætte nogle konkrete og ambitiøse mål for deres sagsbehandlingstider, som de også kan opfylde, for det er et parameter, virksomhederne i den grad efterspørger. I Erhvervsrådet er vi stødt på alt for mange dårlige sagsbehandlingsforløb, som er trukket i langdrag, og det er bestemt ikke altid virksomhedernes skyld, lyder det fra erhvervschefen, som dog er glad for, at kommunen har fokus på at få sagsbehandlingstiden ned.

Stevns kommune har siden foråret været i gang med en omstrukturering blandt de medarbejdere, som sidder med sagsbehandlingen, og erhvervschefen ser frem til, at det udmønter sig i kortere byggesager.

Skriv en kommentar