(Last Updated On: 14. september 2018)

Østsjællands Beredskab var på pletten ved Expladan-branden i Hårlev i 2017. (Foto: Anders Grann)

Stevns: Østsjællands Beredskab skal spare fem millioner! Lukker brandstationen i Hårlev? Hopper Køge ud af beredskabssamarbejdet? Gør Stevns – uden springlagen?

I 2018 har spørgsmål om Østsjællands Beredskab stået på listen over »møgsager« i Stevns kommunalbestyrelse.

Flertal sagde ja

Men nu skulle det være sikkert: Stevns bliver i beredskabsaftalen, også selv om det betyder færre mandskab i Hårlev, der samtidig beholder sin brandstation.

Med stemmerne 13 for og fire imod sagde Stevns kommunalbestyrelse ja til den såkaldte risikobaserede dimensionering, som er aftaleudkastet for de otte kommuner, der indgår i beredskabssamarbejdet.

Hårlev beholder station

Stevns-politikerne har forhandlet sig til en aftale, hvor reduceringen af mandskab i Hårlev på 1+1 er blevet til 1+3, det vil sige en holdleder og tre brandmænd.

Stationen i Store Heddinge vil fortsat have bemanding på 1+5.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte imod aftalen, fordi den nye aftale betyder færre brandfolk, større udgifter og forringet materiel. Et udsagn, som også er blandt kritikpunkterne fra Hårlev Borger- og Erhvervsforening samt de involverede brandfolk.

Afventer øvrige kommuner

På den anden side af forhandlingsbordet fastholder det politiske flertal og direktør for beredskabet, Lars Robetje, at responstiden vil blive som den er i dag.

Der er otte kommuner, der indgår i beredskabssamarbejdet. Foruden Stevns er det Køge, Solrød, Greve, Roskilde, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup kommuner.

Køge Kommune evt. godkendelse af budget 2019-2022 for Østsjællands Beredskab behandles på et økonomiudvalgsmøde den 18. september.

sky

 

Skriv en kommentar