(Last Updated On: 30. september 2016)
budgettet-paa-pladsnyny

Flertalsgruppen i Stevns Kommune er blevet enig om, hvordan budgettet for 2017 skal se ud. Fra venstre ses borgmester Mogens Haugaard Nielsen, Anette Mortensen, Thor Grønbæk og Varly Jensen.

Flertalsgruppen i kommunalbestyrelsen har netop givet hinanden håndslag på næste års budget.
Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) noterer med tilfredshed, at økonomien for næste år nu er på plads.

Forligskredsen, der består af Venstre (V), Dansk Folkeparti (O) og Det Konservative Folkeparti (C) melder, at man ønsker at fastholde den gode udvikling for Stevns Kommune via en sikker drift kombineret med nye initiativer.

Vil sikre børneområdet
– Selvom Stevns også er udsat for mange forskellige økonomiske udfordringer og et stor pres på kerneopgaverne, så er det lykkedes at komme i hus med et budget i balance. Budgettet indeholder både lovpligtige nye tiltag, men også nye aktiviteter indenfor alle kerneområder. Det gælder bl.a. ældreområdet, infrastrukturen samt turisme- og fritidsområdet, udtaler Mogens Haugaard Nielsen i en pressemeddelelse.
– Vi har lagt stor vægt på at sikre børneområdet, så vi ikke skal tage fra normalområdet for at finansiere et merforbrug på udsatte børn og unge. Derfor har vi foreslået en tydeligere formulering af, hvad den såkaldte bufferpulje kan bruges til, og at midlerne i puljen kun kan frigives efter politisk godkendelse, siger Varly Jensen, viceborgmester.

TUBA indarbejdes i budget
Sidste mand bag budgettet er Thor Grønbæk, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget. Han er glad for, at Stevns Kommune efter en forsøgsperiode med projektet TUBA, der tilbyder anonym og gratis rådgivning til unge, som er vokset op i et hjem med alkoholmisbrug, nu fortsætter det gode initiativ.

Ny plejecenterstruktur
– Det er glædeligt, at projektet nu bliver indarbejdet i budgettet fremover, og så ser jeg frem til, at vi får sat gang i en ny og bedre plejecenterstruktur – den nok største strukturændring i nyere tid til glæde for beboere og personale, siger Thor Grønbæk.

Budgettet godkendes endeligt i kommunalbestyrelsen torsdag den 13. oktober 2016.

Aftalen mellem partierne blev indgået i Strøby Egede den 23. september 2016.

 

Skriv en kommentar