(Last Updated On: 2. april 2020)

Har du brug for en voksen at tale med, så kan du chatte med medarbejdere i Stevns Kommune på cyberhus.dk. Åbningstiderne er i disse coronatider udvidet.

Corona: På grund af coronaberedskabet er mange kontaktpunkter for de unge til Stevns Kommune lige for øjeblikket lukket. Derfor udvider kommunen nu den anonyme, digitale rådgivningsplatform, som har været undervejs et stykke tid.

– Vores beredskab med en delvis lukning af vores tilbud til borgerne bidrager positivt til at bekæmpe spredning af coronavirus, udtaler borgmester Anette Mortensen (V) og tilføjer:

– Desværre har det også den effekt, at nogle af de muligheder, sårbare unge har for at komme i kontakt med voksne, fagprofessionelle de forsvinder. Det gør vi noget ved nu.

Formand for Børn, Unge og Læring, Steen S. Hansen (S) udtaler:

– Vi vil følge rådgivningen tæt i de kommende uger, så vi kan få en fornemmelse af, hvor meget den bliver brugt. Vi er klar til at skrue op for åbningstiden, hvis der er behov for det. Den digitale rådgivning er et supplement til de unges almindelige, daglige kontakt med pædagoger, lærere med videre. Hvis kommunens personale identificerer et behov hos en ung, sætter vi naturligvis de nødvendige tiltag i værk.

Chat eller telefon

Det er anonymt at chatte med medarbejdere fra Stevns kommune på ’Stevns chatten’, som man finder på cyberhus.dk/ung-i/stevns. Det er også muligt at tale i telefon, ring på 21799994.

På Stevns’ chatrådgivning og i brevkassen kan man skrive 1-til-1 med en voksen rådgiver, helt anonymt.

– Vi er her for at lytte og hjælpe dig med at sætte ord på de tanker og følelser, du går med lige nu. Med vores ord kan vi forsøge at støtte og rådgive dig, lyder det fra rådgiverne, som er en god blanding af socialrådgiver, familieterapeut, psykolog og sundhedsplejerske.

En chatsamtale i Stevns’ chatrådgivning kan have forskellig varighed, alt efter behov.

På chatten er man altid anonym, mens man skal huske at ringe med ’skjult nummer’, hvis man ønsker at være helt anonym på telefonen.
rmh

Link og åbningstider

Find den anonyme rådgivning her: cyberhus.dk/ung-i/stevns

De udvidede åbningstider er:

  • Mandag: Kl. 14.00-16.00
  • Onsdag: Kl. 14.00-16.00
  • Torsdag: Kl. 15.30-17.30

Åbningstiderne gælder så længe, der er coronaberedskab, med mulighed for forlængelse. Herefter er der åbent hver torsdag.

Skriv en kommentar