(Last Updated On: 16. september 2019)

Overnatninger stiger på halvøen

Turisme: 2019 tegner til at blive endnu et rekordår for dansk feriehusudlejning.

Det fremgår af dugfriske overnatningstal fra Danmarks Statistik, som desuden viser imponerende fremgang i ti udvalgte kommuner, heriblandt Stevns.

Feriehusovernatninger

Sommerhusferie i Danmark er populært, faktisk så populært, at det stigende antal overnatninger i feriehuse har drevet væksten i kyst- og naturturismen i de seneste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at feriehusturismen fortsat er i rivende udvikling.

Særligt ti danske kommuner skiller sig positivt ud i stigningen i antal feriehusovernatninger. Det drejer sig om de sjællandske kommuner, hvor Køge, Kalundborg, Slagelse og Stevns kommune placerer sig i toppen efterfulgt af Assens, Struer og Esbjerg, Randers og Vesthimmerland kommune.

Bornholm bevarer desuden sin position som publikumsmagnet og er den kommune på top ti-listen med flest antal overnatninger.

Stevns rykker vildt

De konkrete tal viser, at Stevns ligger på en flot fjerdeplads og er gået fra 20.838 overnatninger til 26.794, altså en stigning på 28,6 procent.

Formanden for Stevns Kommunes Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget finder, at fremgangen bl.a. skyldes det at Stevns har nogle lokale virksomheder, som ikke er bange for at have store ambitioner for deres forretning. Dette kombineret med kompetencer og stålsathed ender som regel i en succes, siger han.

– For det andet er vi blevet meget bedre til at samarbejde om turismeindsatsen. Det gælder både på tværs af virksomheder, hvor partnerskaber opstår på kryds og tværs og ikke mindst mellem kommune, turismeaktører og lokale virksomheder. Det er en meget stærk kultur som vi er i gang med at bygge op. For det tredje kan det tilskrives at Stevns kommune har en masse at vise frem. Her tænker jeg især på verdensarv og koldkrigsmuseum. Jo mere vores turister kan besøge og opleve, jo større lyst er der til at tage en overnatning i kommunen, siger Mikkel Lundemann Rasmussen (C).

Fem millioner på et år

Feriehusudlejningen satte ny rekord i juli måned, hvor husene samlet var udlejet i 131.200 uger, hvilket er en stigning på seks procent i forhold til den hidtidige rekord fra juli 2018 på i alt 124.000 uger.

– En stor del af forklaringen skal findes i, at flere danskere vælger at holde ferien i Danmark, forklarer Carlos Villaro Lassen, der er adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, og tilføjer:

Vi er gået fra godt 1,5 millioner danske overnatninger i 2000 til omkring fem millioner overnatninger sidste år, hvilket har stor betydning for feriehusbranchen herhjemme, siger Carlos Villaro Lassen.

Det samlede antal feriehusovernatninger i juli er steget med syv procent fra 4.1 mio. i 2018 til 4.4 mio. i 2019. Af disse var 1.5 mio. danske, mens 2,3 mio. var tyske overnatninger.
sky

Skriv en kommentar