(Last Updated On: 10. august 2021)

Gadekunst: England har Street-artisten Banksy, som gemmer sig bag anomynitetens palet, men Stevns har Pil Tesdorpf, som åbent stiller både sig selv og sin kunst til skue i disse uger.
Hun er nemlig i gang med et stort facademaleri i Algade 41, hvor det nyåbnede Stevns Folklore Museum har til huse.

Pil Tesdorpf er allerede i gang med vægmaleriet i Algade 41, og hun er parat til at tale om sin gadekunst, hvis vejen går fordi under arbejdet. (Fotos: Aleksandra Olsen)

Dispensationskunst

Pil Tesdorpf har allerede lavet et fantastisk vægmaleri inde i Stevns Folklore Museums, som pryder udstillingen.

Stevns Kommunes centerchef for Teknik- og Miljøforvaltningen, Birgitte J.T.K. Nielsen, oplyser, at det givetvis er Stevns’ første »galvmaleri«.

– Vi har gransket vores hukommelse og kan kun komme i tanke om Snurretoppens facade, som dog ikke er et maleri, men en to tonet pudsudsmykning, der skulle angive siddepladserne og lærredet på den anden side af væggen. Det tæller nok ikke helt som gadekunst, lyder det.

Stevns Folklore Museum har således fået dispensation fra Stevns Kommune til at lave vægmaleri på facaden selvom bygningens facade har en bevaringsværdi, fordi det nye maleri vil passer fint ind i bybilledet og bliver inspireret af de stevnske folkloresagaer, fortæller forkvinde Aleksandra Olsen fra Stevns Folklore Forening.

Færdig ultimo august

Så Folkloremuseet får æren af, at kunne indvie byens og kommunens første eventyrlige gadekunst. I løbet af august vil Pil Tesdorpf være i gang med maleriet, og man kan komme forbi, se processen og snakke med kunstneren.

Motivet skal gerne ende med at vise elverpigernes dans i skoven (Mockup)

– Vi forventer, at det vil tage 2-3 uger. Denne del af facaden har tidligere været bager Hansens butiksvindue, men vinduet er blevet muret over og passer ikke til resten af bygningen. Det nye vægmaleri bliver til Stevns Folklore Museums flotte visitkort, udtaler Aleksandra Olsen.
sky

Skriv en kommentar