(Last Updated On: 21. december 2018)

Nu skal mulighederne for andre samarbejder undersøges

Stevns: Første punkt på den åbne dagsorden ved årets sidste kommunalbestyrelsesmøde omhandlede Østsjællands Beredskab.

– Vi har i løbet af året brugt meget tid på at få harmoniseret samarbejdet, blandt andet med RBD’en (den risikobaserede dimensionering, red.) for at sikre stationer i Store Heddinge og Hårlev. Først meldte Køge sig ud af samarbejdet, og i sidste uge meldte fire andre kommuner (Greve, Ishøj, Vallensbæk og Høje Taastrup, red.) sig ud. Da der kun var én kommune ude af samarbejdet kunne økonomien holde, men da fire mere nu har meldt sig ud, bliver økonomien uholdbar, sagde borgmester Anette Mortensen (V), som på den baggrund indstillede, at Stevns Kommune også træder ud af samarbejdet.

Indstillingen blev enstemmigt vedtaget.

Anette Mortensen vil nu, med mandat fra kommunalbestyrelsen, undersøge mulige samarbejder. Om det bliver med Solrød og Roskilde, og/eller med Køge, eller – som Nyt Stevns og Enhedslisten foreslog – ved at indtræde i det allerede eksisterende Midt- og Sydsjællands Brand og Redning eller en helt femte konstellation, må fremtiden vise.

– Når man kommer ud for en skilsmisse, er det klogt at gøre boet op, før man bejler til nye. Det gælder også for beredskabssamarbejder, konkluderede borgmesteren.
Stevns’ udtræden af samarbejdet vil ikke gå ud over borgernes sikkerhed.

– Borgerne i Stevns Kommune må ikke frygte, at brandbilen ikke kommer ud i tilfælde af brand. Det vil ikke ske, understregede borgmesteren og oplyste, at Stevns Kommune har en 8-årig kontrakt med Falck.

Aftalen med Falck sikrer udrykning til brand fra stationerne i både Hårlev og Store Heddinge og består uafhængigt af et ændret beredskabssamarbejde.
rmh

(Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar