(Last Updated On: 20. august 2019)

Stevns Friluftsscene ved tidligere forestilling „En Skærsommernatsdrøm”, hvor Sophie Jørgensen ses i hvid kjole. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Kultur: Lørdag den 14. september kl. 15:30 fejrer Stevns Friluftsscene sin 30-års fødselsdag med god mad, underholdning og hyggeligt selskab på Restaurant Harmonien i Rødvig.

Vil du være med?

Alle med interesse for Friluftsscenen er inviteret, og Friluftsscenen leder især efter tidligere medvirkende, som ikke har været med i nogle år, og som man derfor ikke har kontaktoplysninger på.

– Så kender du nogen, som du synes skal med, spred da endelig ordet, lyder det fra et af festudvalgets medlemmer, Sophie Jørgensen.

Historie tilbage til 1989

Den 13. marts 1989 blev teaterforeningen ”Stevns Friluftsscene” stiftet som resultat af et samarbejde mellem Sydstevns og Lille Heddinge Forsamlingshuse i årene forinden.

Bestyrelsen for den nye teaterforening bestod af medlemmer fra begge foreningsbestyrelser, og begge foreninger bevilligede hver 500 kr. som startkapital. Allerede i sommeren 1989 var Stevns Friluftsscene parate med deres første sommerforestilling Landmandsliv.

Herefter har Friluftsscenen troligt opført sangspil, musicals og et enkelt skuespil i det fri omkring Sankt Hans hver sommer. Først på Mindehøjvej ved Havnelev, siden hen (siden år 2001) i Amfiteateret på Gymnastikefterskolen Stevns. Friluftsscenen holder forsat til på Gymnastikefterskolen Stevns, hvor de har egen systue, eget mødelokale, egen opbevaring til rekvisitter, kulisser, teknik og andet samt øvelokale.

Forestilling på forestilling

Foruden den stort anlagte sommerforestilling i det fri opfører Stevns Friluftsscene hvert år en juleforestilling, og det har den driftige friluftsscene har gjort siden 1991.

F.eks. kendte juleklassikere som Nøddebo Præstegård, men også julekavalkader og kabareter, og sågar nyskrevne julemusicals. Derudover har Stevns friluftsscene optrådt til forskellige private og offentlige arrangementer i årenes løb.

– Vi kan lidt af hvert i Stevns Friluftsscene, og vi vil rigtig gerne hylde og fejre dette med alle de mennesker, som gennem årene har muliggjort tilblivelsen og opførelsen af teater, forestillinger og arrangementer, fortæller Sophie Jørgensen.

Bliv fødselsdagsgave

Vil man deltage i Friluftsscenens 30-års fødselsdagsfest lørdag den 14. september, så er der en egenbetaling på 150 kr., der dækker udgifter til mad, kage og snacks, kort sagt: Harmoniens velkendte søndagsbuffet.

Tilmelding foregår til Mia Skjold på mobil: 26 15 26 26 eller mail: billet-ter@stevnsfriluftsscene.dk senest den 31. august,

Men frem for alt ønsker friluftsscenen nye aktører og frivillige i fødselsdagsgave.
sky

Skriv en kommentar