(Last Updated On: 6. april 2021)

Du kan også være med

Husleder i Fit&Sund Store Heddinge, Christina Apel Johansen, havde sidste sommer seniortræning på boldbanerne i Store Heddinge. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Det seneste år har på forskellig vis været udfordrende for alle, og der har med hjemmearbejde, forsamlingsforbud og ikke mindst nedluk for sports- og fritidsaktiviteter vist sig en voksende tendens til inaktivitet hos alle aldersgrupper.

Det vækker bekymring blandt mange, også huslederen i Fit&Sund Store Heddinge, Christina Apel Johansen, der i den grad brænder for en sund livstil med masser af motion.

Hun har derfor taget et nyt initiativ til fremme for sundheden. ’Sammen om sundheden på Stevns’ hedder projektet, og alle foreninger i Stevns Kommune kan byde ind med aktiviteter, som kan få folk op af sofaen og slippe af med inaktiviteten.

Der er til formålet oprettet en facebookgruppe, der hedder ’Sammen for sundhed, Stevns’. Her kan foreningerne f.eks. arrangere gå-, løbe- eller cykelture, udendørs styrketræning eller begynderhold som introduktion til den pågældende forening.

– Mulighederne er mange og I har lov at være kreative udover jeres forenings givne aktivitet. Jo flere aktiviteter jo bedre – og det gør ikke noget, at der er flere af samme aktivitet, lyder det fra initiativtageren, som videre forklarer, at alle initiativer slåes op som en ’holdplan’ hver uge i facebookgruppen, hvor alle, der har lyst til at deltage, kan melde sig på.

Tilmeldingen skal sikre, at det på tidspunktet for aktiviteten gældende forsamlingspåbud for udendørs idræt overholdes.

– Hver uge kan deltagerne løbende indberette, hvor mange aktiviteter man har haft den seneste uge, og hver uge trækkes så en vinder ud af alle, der har dokumenteret deres aktivitet. Og al aktivitet gælder lige meget, om det er en gåtur, foreningsidræt eller træning eller rengøring derhjemme – så alle kan være med, siger Christina Apel Johansen.

Dokumentationen kan f.eks. være et billede af sportsur eller et billede fra en given aktivitet – og jo flere aktiviteter, des flere chancer for at vinde. Så tænker nogle måske, hvad er så gevinsten? Det er lækre præmier på højkant, lover initiativtageren; og for alle gælder selvfølgelig at man få gjort noget godt for sin egen sundhed.

Flere lokale klubber har allerede vist interesse, heriblandt Sierslev HK, AIK 65 Gymnastik, SHS Stevns, Rødvig G&I og Store Heddinge Boldklub, der allerede har budt ind med aktiviteter, som vil blive lagt op i gruppen. Andre foreninger er fortsat meget velkomne til at byde ind.

Og alle stevnsborgere, der gerne vil gøre noget godt for deres egen sundhed og måske endda prøver kræfter med en helt ny sport, er mere end velkomne til at tjekke ind på facebook-siden og melde sig til de ugentlige aktiviteter.
rmh

Skriv en kommentar