(Last Updated On: 2. august 2022)
Stevns har med Flemming Schrøders bortgang, mistet en af kommunens største håndværkermestre og en socialengageret hædersmand. (Foto: Klaus Slavensky)
Mindeord: Stevns måtte mandag den 25. juli tage afsked med en af kommunens kendte erhvervsfolk, Flemming Schrøder, der blev 76 år.

Flemming Schrøder var en respekteret håndværker, der netop kunne fejre 50 års jubilæum for virksomheden Flemming Schrøder A/S, der i dag er overtaget af sønnen Jimmy.

Flemming Schrøder er håndværker af den gamle skole, med hænderne skruet rigtigt sammen, og en bred håndværkererfaring. Hans morfar var sadelmager på Stevns, så det faldt ham naturligt at vælge håndværkerfaget, og tro mod de familiære rødder på Stevns, kom han i lære som tømrer hos L.P. Andersen & Sønner på Vesterbro i Store Heddinge. Efter læretiden sprang han soldat i ingeniørtropperne, som nok kunne bruge en mand, der kendte forskel på not og fer.

Men Flemming Schrøder kunne mere end det. Efter nogle år hos Råby Huse og Farvebøtten i Algade, hvor han arbejdede med gulvbelægning, var tiden kommet til at starte for sig selv i 1972. Først i Højerup, siden i Renge og endelig på Rødvigvej i Store Heddinge, hvor familiefirmaet i dag favner tømrer- og snedkerarbejde, gulvrenovering, murer og maler samt har eget maskinsnedkeri og smedeværksted, der oveni købet har fået grøn smiley fra Arbejdstilsynet.

Og Flemming Schrøder var også en mand med det store smil, som vakte genklang hos kunder og alle der mødte ham. For han holdt sig ikke kun til værktøjskassen. Han var dybt engageret i bestyrelsesarbejdet for den lokale afdeling af Dansk Byggeri, ligesom han har taget en tørn i Store Heddinge Vandrehjems bestyrelse og i turistforeningen. Flemming Schrøder var desuden engageret i værestedet Café Stevnens arbejde, og var bygningsansvarligt medlem af styregruppen under ombygningen sidste år.

Flemming Schrøder efterlader ikke alene sin kone Ellen og børnene Winnie og Jimmy. Han har sat sit personlige præg på mange af de mest betydningsfulde bygninger på Stevns. Flemming Schrøders ry var god service og gedigent håndværk, hvorfor han ofte blev hyret af Stevns Kommune, ligesom det også var ham, som rejste de store stalde på Gjorslev Gods, og også stod for istandsættelse af porten ved Snurretoppen. Man så også Flemming Schrøder venlige fremtoning når juletræsholdet mødtes på Nytorv, ligesom han var nærværende i mange forskellige sammenhænge.

Da Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge var blevet renoveres over tre år, var det i 2015 Flemming Schrøder, som var med til at få kirkens vartegn, den 300 kilo tunge vejrhane, på plads i 30 meters højde.

Tirsdag den 2. august kl. 11 vil Flemming Schrøder blive bisat fra samme kirke, og Stevns vil være et vartegn mindre. Æret været hans minde.

sky

Skriv en kommentar