(Last Updated On: 13. juni 2014)

Højt Skum 1Der blev delt ud af betragtelige mængder barberskum – man fristes til at tro, at flere supermarkeder måtte melde udsolgt på hylderne. (Foto: Stevns Ungdomsskole)

STEVNS: Afgangseleverne på Stevns havde onsdag den 28. maj sidste skoledag. Om formiddagen var eleverne på deres egne skoler, hvor de traditionelle flødekarameller blev smidt ud og de yngre elever underholdt.  Ved middagstid blev afgangseleverne afhentet i bus og kørt til boldbanen bag kirken i Strøby, hvor Ungdomsskolen/SSP stod for nogle timers “fri leg”.
Det var 9. gang, at Hotherskolen, Strøbyskolen og Store Heddinge Skole samt nu også Stevns Friskole fra Rødvig var samlet til sidste skoledag.  Der blev dystet i både sumobrydning og oppusteligt bordfodbold, og alt sammen på tværs af skoler og klasser. Som så ofte før blev musikken leveret af Silas Juul og Emil Diamant – så var stemningen slået an til de hurtige rytmer.
Det deltagende personale fra Ungdomsskole/Ungdomsdagskole og ungecaféer kunne efter en mindre oprydning se tilbage på en årgang, som i den grad forstod at blande sig på tværs og bare more sig sammen.
”Andre steder i landet forsøger man sig med lignende arrangementer, både med indhegnet område og alkoholregler. Arrangementet her er uden indhegning og regler. De unge har forstået, at det er deres sidste skoledag – ikke deres yngre eller ældre venner – og at for meget alkohol om eftermiddagen helt ødelægger deres aften. Der er til dette arrangement fri vand og sodavand – og her var der igen i år tale om, at vi blev drukket ud af huset”, fortæller John Brok-Jørgensen, SSP-konsulent i Stevns Ungdomsskole.
John og resten af personalet sender et held og lykke med afgangsprøverne og den fortsatte uddannelse, og siger tak for en dejlig eftermiddag til alle afgangseleverne.
Årets sidste dag sluttede med fest om aftenen, som skolevis var arrangeret af forældrene.

Højt-Skum-3Bordfodbold i den oppustelige udgave. (Foto: Stevns Ungdomsskole)

Højt-Skum-2Rigtig skum blev leveret af Stevns Bandvæsen, og kun ganske få gik fri, for den helt store sprøjte var i brug! (Foto: Stevns Ungdomsskole)

Skriv en kommentar