(Last Updated On: 29. juni 2018)

Sommer, hav, solnedgang og dans. Folk hyggede sig til sankthans i Bådklubben Ege. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Bådklubben Ege havde sørget for at alt var på plads Sankthansaften. Bandet Blackbox lod musikken lyde over Østersøen, der blev danset i solnedgangens skær, og borgmesteren holdt båltale uden bål.

Nul bål, men ildsjæle

Anette Mortensens tale tog udgangspunkt i afbrændingsforbuddet, og hun talte om at bådklubben Ege emmede af en hel anden slags levende ild.

– Det er den levende ild fra de mange ildsjæle, der gør en ekstra indsats for bådklubben og for alle os der nyder godt af bådklubbens tilbud, sagde borgmesteren og fortsatte:

– En dag som i dag, er en perfekt lejlighed til at hylde de frivillige ildsjæle. Det er fuldstændig umuligt at gøre op hvor mange frivillige timer der bliver lagt her i Stevns Kommune, men det er virkelig mange. Vi har omkring 200 forskellige foreninger i Stevns og ingen af dem kunne eksistere uden ildsjæle; ildsjæle der brænder for en sag og for at gøre noget for andre. Sammen med andre, lød anerkendelsen fra borgmesteren.

50 års jubilæum på vej

Stevns borgmester fandt det vigtigt, at støtte op om de frivillige og ildsjælene.

– Det er ikke let at tænde en ildsjæl, det skal som regel komme indefra, til gengæld kan man nemt slukke en ildsjæl, hvis vilkårene blive for besværlige eller opbakningen for lille, sagde hun, og udtrykte glæde over arbejdet i Stevns Frivillighedscenter.

Bådklubben Ege er et sådant eksempel på ildsjæle og interessefællesskab, og derfor kan Ege senere i år fejre 50 års jubilæum.

sky


Borgmesteren takkede Stevns mange foreninger og frivillige i sin sankthanstale i Bådklubben Ege. (Foto: Klaus Slavensky)

 

Skriv en kommentar