(Last Updated On: 21. december 2017)

Salget af startnumre til Stevns Jernmand er i gang

Svømmerne sendes afsted fra badestranden i Rødvig. (Arkivfoto: Kirsti Clement)

Stevns: Køge Tri Team er i fuld gang med planlægningen af næste års udgave af triathlonstævnet Stevns Jernmand.

Det er femte gang, at stævnet afvikles, og det bliver søndag den 24. juni 2018 med Rødvig Havn som stævnecenter.

De første triathleter bliver sendt afsted kl. 11 af Stevns’ nye borgmester, Anette Mortensen

Rullende svømmestart

Stævnet vil i 2018 rumme den nyhed, at der i svømmedisciplinen – som foregår fra badestranden i Rødvig – bliver en såkaldt “rullende start”.

Fremfor at alle 500 deltagere starter svømmeturen på én gang, har mange af deltagerne udtrykt ønske om, at færre svømmere starter på samme tid. Det ønske vil arrangørerne nu imødekomme.

– Dette koncept er kendt fra andre større stævner, og svømmerne får en langt mere rolig start på deres konkurrence, der ellers kan være præget af stort stress, forklarer stævneleder Torben Karlshøj.

Kvart og halv ironman

Distancerne i Stevns Jernmand bliver de samme som i 2017. Den korte rute, svarende til en kvart ironman, byder på 950 meter svømning, 45 kilometer på cykel og endelig en 10,5 kilometer løbetur. Den dobbelte distance er naturligvis den halve ironman.

Der svømmes fra badestranden i Rødvig. Cykelruten er henlagt til de smukke stevnske landeveje, mens løberuten fører triathleterne gennem blandt andet Pyramiden i Boesdal og videre mod Rødvig via Trampestien.

Undervejs på ruterne vil mange hjælpere stå klar for at guide triathleterne sikkert igennem.

Stevns Jernmand er flere gange – både af dommerne fra Dansk Triathlon Forbund og af deltagerne – kåret til et af Danmarks bedst arrangerede stævner – og det endda selv om startgebyret er usædvanligt lavt.

– Det skyldes, at arrangørerne gør deres arbejde frivilligt – con amore (når man udfører noget af ren kærlighed eller fordi man har lyst til det, red.), siger stævnelederen.

Salget af startnumre er allerede i gang. Og startgebyrerne er lavest nu – efter nytår vil de stige.

Se mere på stevnsjernmand.dk.
rmh

 

Skriv en kommentar