(Last Updated On: 22. december 2021)

Julebordet: Vi glæder os i denne tid, for ligesom i “Peters Jul”, så ved vi at julen kommer.

Og så skal der selvfølgelig kirsebærsovs på bordet.

Stevnsbladet har tiltusket sig denne opskrift fra selveste Vallø Slotskro.

Det skal du bruge:

400 g ustenede stevnskirsebær *) Fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin 2-3 spsk. rørsukker 1 spsk. kirsebæreddike 1 hel kanelstang 1 hel stjerneanis ½ vaniljestang, skrab kornene ud Ca. 1 spsk. maizena 1 dl. portvin

*) Kan også bruge glas med syltede stevnskirsebær eller den færdige Kirsebærsauce fra Engvang.

Sådan gør du:

Bland vaniljekorn med sukker. Kom kirsebær i en gryde sammen med fintrevet appelsinskal og appelsinsaft, sukkervanilje, eddike, kanel, og stjerneanis. Bring gryden i kog, og lad bærrene koge igennem i 3-4 min. Kom portvin i, smag til, evt. med mere sukker. Rør maizena ud i lidt koldt vand, og hæld det i kirsebærsovsen under omrøring, lidt ad gangen. Lad sovsen koge i 1 min, så den tykner, og smag evt. til med ekstra sukker og eddike. Server sovsen lun.
sky

Skriv en kommentar