(Last Updated On: 9. maj 2014)

Arbejdet med at gøre Stevns Klint parat til den forventede optagelse på UNESCOs Verdensarvsliste er i fuld gang
Tove-og-Naja
Tove Damholt og Naja Habermann i fuld firspring med at sætte Stevns Klint på verdenskortet. (Foto: Østsjællands Museum).

STEVNS KLINT: Senest er Naja Habermann blevet ansat som verdensarvs site manager. Hermed styrker Udviklingsgruppen Stevns Klint rammen for en professionel organisation for det kommende verdensarvsområde.

”Det er med meget stor glæde, at vi byder Naja Habermann velkommen som site manager ved Stevns Klint. Opgaverne er rigtig mange og det er bare så vigtigt, at de bliver udført på en måde, så vi alle kan være stolte af det, der sker. Naja kommer med stor erfaring fra tilsvarende stilling som site manager for verdensarvsstedet Ilulissat Isfjord i Grønland, og selv om vi måtte vente et par måneder ekstra for at Naja kunne komme hertil fra Grønland, så er jeg lykkelig for, at det er lykkedes os at få en så kvalificeret person på denne vigtige post.”, udtaler Tove Damholt, direktør på Østsjællandsmuseum og daglig leder af Stevns Klint Udviklingsgruppen, der skal sikre et godt samarbejde omkring en bæredygtig udvikling af Stevns Klint som verdensarvsområde.
Den nye site manager, landskabsarkitekt Naja Habermann, får ansvaret for den daglige drift af verdensarvsområdet og glæder sig meget til at være med til at cementere Stevns Klints placering på verdenskortet.
UNESCOs verdensarvskomite vurderer i slutningen af juni, om Stevns Klint skal optages på verdensarvslisten.  I starten af maj ventes en rapport fra IUCN med eksperternes indstilling til verdensarvskomiteen. Denne rapport vil give en ide om klintens chancer. Rapporten kan anbefale en direkte optagelse eller anbefale at der laves ændringer. Endelig kan rapporten anbefale at klinten afvises som verdensarv. Det er denne rapport verdensarvskomiteen tager stilling ud fra på deres møde.

Skriv en kommentar