(Last Updated On: 30. april 2014)

Polske arbejdere har IKKE været med til at bygge Stevnsbadet
Byg-svømmehal

STORE HEDDINGE: Stevns Kommune er på det seneste blevet omtalt i forbindelse med Fagbladet 3F’s artikler om polske ansatte i danske virksomheder, som er blevet snydt for deres løn. Det fik byggefirmaet Our House dom for tidligere på måneden.

Ifølge Fagbladet 3F skulle de polske ansatte have udført arbejde for Stevns Kommune via deres ansættelse i i Our House, da Stevns Kommune opførte en ny svømmehal i 2012.

’Da Fagbladet 3F henvendte sig til os, kunne vi fortælle dem, at Stevns Kommune som standard har en arbejdsklausul i byggekontrakterne med eksterne leverandører, hvor vi forlanger garanti for, at deres ansatte aflønnes efter danske overenskomster. Siden 3F’s henvendelse har vi undersøgt sagen hos vores hovedentreprenør, MT Højgaard A/S, som fortæller at de ligeledes har indført arbejdsklausuler i kontrakterne med deres underleverandører. Videre fortæller MT Højgaard, at de slet ikke har haft kontrakt med Our House som leverandør, og derfor ikke kan genkende det billede som 3F fremsætter’, udtaler Bjørn Voltzmann, vicekommunaldirektør i Stevns Kommune.

MT Højgaard oplyser desuden, at Arbejdstilsynet og SKAT var på besøg på byggepladsen den 7. marts 2012 og Arbejdstilsynet igen den 13. marts uden, at det gav anledning til påtaler.

Skriv en kommentar