(Last Updated On: 10. december 2018)

Regionen har besluttet at nedlægge busrute 99N, som bl.a. kører på Stevns

(Foto: Klaus Slavensky)

Stevns: Mandag i sidste uge besluttede Region Sjælland at nedlægge busrute 99N. Ruten er en natbus, som betjener Køge, Stevns og Faxe kommuner.

I Stevns Kommune har man besluttet at overtage driften af 99N fra 2020.

Sagen har været behandlet i udvalget Plan, Miljø og Teknik (PMT), som indstillede at drive bussen videre. Herefter skulle sagen have været drøftet i økonomiudvalget samt på seneste kommunalbestyrelsesmøde. Grundet en fejl, kom punktet dog ikke på dagsordenen.

Formand for PMT-udvalget, Flemming Petersen (V), oplyser, at borgmester Anette Mortensen (V) istedet har truffet en formandsbeslutning om at overtage ruten fra 2020. De øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen er alle blevet hørt og efterfølgende orienteret om beslutningen.

3.200 passagerer årligt

Natbussen kører kun i weekender og på helligdage. Endestationerne er Køge og Karise, og bussen kører på Stevns gennem Strøby Egede, Strøby, Varpelev, Hårlev, Hellested, Arnøje og Store Heddinge.

Ifølge tal fra Movia betjener 99N i gennemsnit cirka 60 passagerer pr. weekend i Stevns Kommune svarende til 3.200 årlige passagerer. Det vurderes at være en blanding af kørsel hjem fra byen samt kørsel i forbindelse med arbejde på skæve arbejdstider.

Oprindeligt er busruten sat til nedlæggelse før sommerkøreplanen for 2019 træder i kraft, men regionen viderefører ruten frem til udgangen af 2019, såfremt driften bliver overtaget af kommunen fra 2020.

Godt 200.000 kr. årligt

Køge ønsker ikke at tage del i videreførelse af driften, mens Faxe formentlig prioriterer at overtage anden busrute, som regionen har besluttet at nedlægge i Faxe kommune.

Det vil sandsynligvis få betydning for ruten, som vil blive afkortet, så den ikke kører til Karise.

Flemming Petersen oplyser, at en videreførelse af natbussen anslås at ville koste omkring 230.000 til 250.000 kr. årligt, som skal findes på kommunens budget fra 2020.

I alt rammer besparelserne 14 busruter, som drives af Region Sjælland, heraf fem natbusruter. Besparelserne betyder, at nogle busruter lukkes, mens andre afkortes eller får færre afgange.
rmh

Skriv en kommentar