(Last Updated On: 14. marts 2022)

Stevns: Lige nu udspiller der sig en uhyggelig konflikt i Ukraine, og mange borgere flygter ud af landet. De flygtninge, som kommer til Danmark og søger asyl er Stevns Kommune klar til at hjælpe.

Det oplyser Stevns Kommune i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at der ikke på nuværende tidspunkt har været henvendelse fra ukrainere, som har bedt kommunen om hjælp. Men flere borgere på Stevns har allerede åbnet deres hjem for at tage imod ukrainere.

– Der er en enorm, humanitær krise i Ukraine lige nu som følge af Ruslands krigshandlinger. Som kommune i Danmark har vi en skærpet forpligtelse til at hjælpe mennesker på flugt, og det er vi klar til, siger borgmester Henning Urban Dam Nielsen (S), og han tilføjer:

– Siden krigen brød ud, har vi forberedt os på at modtage flygtninge. Det handler først og fremmest om at få husly, men også om adgang til sundhedsydelser, job, pasning og skole til børn mv. I denne uge forventer jeg, at Folketinget vedtager rammer for hjælpen til flygtninge fra Ukraine. Ukrainere kan allerede nu rette henvendelse til kommunen, hvis de mangler et sted at bo. Jeg ved, at mange borgere i Stevns Kommune hjælper de ukrainere, som er kommet til Stevns, og vi inviterer derfor snart til velkomstmøde for ukrainerne og de borgere, som hjælper til.

I mellemtiden kan man skrive til ukraine@stevns.dk.

Stevns Kommune kan modtage flygtninge, som er visiteret gennem Udlændingestyrelsen, ligesom kommunen siden torsdag aften i sidste må tilbyde bolig og mad på Mandehoved for ukrainere, som har brug for et sted at bo.

På stevns.dk er oprettet en side, hvor man kan orientere sig om, hvad Stevns Kommune gør, og hvad man kan gøre som privatperson. Se mere på stevns.dk/service-and-selvbetjening/borgerservice/ukraine

Vil du gerne hjælpe?

Som privatperson er der meget, man kan gøre for at hjælpe:

Man kan f.eks. støtte en af de humanitære organisationer, som arbejder i Ukraine økonomisk. På stevns.dk findes henvisning til flere af dem.

En anden mulighed er at kontakte Stevns Frivillighedscenter eller Røde Kors, som organiserer frivilligt arbejde.
rmh

Skriv en kommentar