(Last Updated On: 24. januar 2022)

Kultur: Sangeren Tim Schou har fået 50.000 kr. til workcamp, som skal udmunde i en årlig musikfestival i Boesdal Kalkbrud.

Pengene stammer fra Kulturpuljen, som også støtter faste kulturinstitutioner.

Sangeren Tim Schou har fået 50.000 kr. til at opbygge en musikfestival i Boesdal Kalkbrud. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Støtter projekter

Hvert år uddeler Stevns Kommune midler fra Kulturpuljen til en række kulturelle aktiviteter.

Kulturpuljen har historisk set støttet nyskabende produktioner og aktiviteter som KLINT og UrKlang og været den økonomiske opstart til festivaler som Sol Over Stevns og SAFT Festival.

Som den første i 2022 har det politiske udvalg, Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget, der bestyrer kulturmidlerne, bevilget 50.000 kr. til Tim Schous festivalprojekt.

Tim Schou får tilskud på 25.000 kr. til kunstnerhonorar og 25.000 i underskudsgaranti til støtte til afholdelse af SchouCamp 2022 i Boesdal Kalkbrud den 15.-18. juli 2022.

Tim Schou har tidligere arrangeret tilsvarende musikcamp, og skriver i sin ansøgning til Kulturpuljen, at han vil skabe positiv opmærksomhed om Stevns, “som et sted med kultur og hvor der sker gode ting.”

“Jeg ønsker at opnå at bringe Stevns på kulturkortet … så vi om nogle år kan stå med en solid infrastuktur for en unik form for musik-festival på Stevns”.

Festivalen skal løbe over 4 dage og billetprisen forventes at koste 3. 500 kr. for alle dagene.

SchouCamp = Musik

Der forventes op til 100 deltagere det første år, hvorefter det forventes at festivalen i 2023 vil vokse til 250 og sidenhen i 2024 til 500 betalende besøgende.

Festivalen har til formål at skabe en unik festival i unikke rammer, hvor fokus er på en 100 pct. kvalitetsorienteret koncertoplevelse, og hvor deltagerne også løbende indgår som medskabere med mulighed for at skrive musik, tekster og udøve kunst selv.

Workshops for festivalen varierer løbende, efterhånden som en festivalledelse vurderer, hvilke temaer, der skal tages op til bearbejdning for årets festival.

Med udgangspunkt i Boesdal Kalkbrud ønsker arrangørerne at sætte festivalen i en unik scenografi og ramme, der kan tiltrække kunstnere fra den øverste del af den danske musikscene.

Der er for 2022 booket navnene Mathilde Falch, Silas Bjerregaard (Turboweekend), Mattias Kolstrup/Liberty, tidligere forsanger i Dúné og også med i TV 2’s Toppen af Poppen, samt GoGo Berlin (Christian Vium, solo).

Festivalen ønsker løbende at vokse organisk, således at den grundlæggende festivalinfrastruktur kan finde sin plads og skaleres op, når festivalens deltagerantal løbende forhåbentlig vokser de kommende år.

Mange får støtte

Stevns Kommunes kulturpulje giver desuden fast støtte til foreninger som f.eks. Snurretoppen, Ranestedet, Stevns Teaterforening m.v.

F.eks. har kulturforeningen Spilledåsen, som arrangerer mellem 10-12 koncerter om året, fået ca. 135.000 kr. i tilskud, og Stevns Teaterforening, der i 2022 viser ca. 15 forestillinger for både børn og voksen, får et tilskud på 100.00 kr.

Ansøgningerne behandler 2-4 gange om året, og budgettet for Kulturpuljen 2022 udgør 608.000 kr.
sky

Fakta:

Kulturpuljen er ikke-bundne kulturelle midler til støtte af udviklingen af kulturelle aktiviteter. Formålet med Kulturpuljen er at give tilskud til nyskabende kulturelle aktiviteter, projekter, arrangementer, begivenheder og kulturaktører. Alle foreninger, grupper, institutioner og enkeltpersoner med forankring i Stevns Kommune kan søge om tilskud til deres projekt. I retningslinjerne for kulturpuljen er det vedtaget, at der lægges vægt på, at

  • arrangementet skal være lokalt forankret og som hovedregel foregå i Stevns Kommune
  • arrangementet er åbent for alle (evt. med billetsalg)
  • nye målgrupper søges engageret i kulturelle tilbud
  • arrangementet er nyskabende
  • aktiviteten understøtter tværgående samarbejder mellem eksisterende aktører.

Kilde: Stevns Kommune

Skriv en kommentar