(Last Updated On: 17. september 2020)

Corona-krisen har givet kommunerne mange flere udgifter end budgetteret. Således også i Stevns, hvor Kommunalbestyrelsen nu har givet en tillægsbevilling på godt 28 mio. kr. for at dække de foreløbige udgifter.

Stevns: Regeringen har foreløbigt kompenseret kommunerne for deres ekstraudgifter til og med 10. maj og for de ekstra udgifter til ledige.

Herefter er det lige nu uvist, hvad der sker. Der er stadig en række områder, som er uafklarede, dels i forhold til de økonomiske konsekvenser og dels i forhold til den konkrete håndtering af en række problemstillinger, f.eks. på børnepasningsområdet.

– Når vi kigger på tallene, så er der både ting, som har været billigere og dyrere for os. Desværre mest det sidste, udtaler borgmester, Anette Mortensen (V).

Hun tilføjer:

– Mens vi havde lukket i marts og april, sparede vi penge nogle steder ift. f.eks. udgifter til løn, rengøring, elektricitet mv., men havde flere udgifter andre steder; f.eks. til indkøb af værnemidler og etablering af akutpladser. De helt store udgifter kom dog lidt senere, da antallet af ledige steg, og dermed behovet for at udbetale overførselsindkomster. Alene overførselsområdet skønner vi lige nu til at koste ca. 24 mio. mere i 2020 end budgetteret. Alt er lige nu meget usikkert, og vi kommer til at følge forbruget til corona-krisen nøje i de kommende måneder, og er klar til at tage flere penge op af kassen, hvis det er nødvendigt.

Det var en næsten enig kommunalbestyrelse, der torsdag aften i sidste uge stemte for at bevillige penge til kompensation. Dog valgte Dansk Folkeparti at stemme imod punkt 4 i sagen: Tillægsbevillingerne på i alt 28.140.000 kroner finansieres af kassebeholdningen’.

Skriv en kommentar