(Last Updated On: 2. december 2021)

Intet drama på konstituerende møde. Valgnattens aftale mellem Socialdemokratiet og Venstre holdt.

Af Klaus Slavensky

Her lykønsker kommunalbestyrelsens nestor, Mogens Haugaard (th), den nye borgmester, Henning Urban Dam, med en symbolsk gave om at passe på Stevns’ økonomi.
(Foto: Klaus Slavensky)

Politik: Den nye kommunalbestyrelse mødtes for første gang onsdag den 1. december til konstituerende møde i rådssalen på Stevns Rådhus.
Her valgte de nyvalgte kommunalpolitikere borgmester samt 1. og 2. viceborgmester.
Det blev Henning Urban Dam (S) som ny borgmester på Stevns fra 1.1.2022, og med nuværende borgmester Anette Mortensen (V) som 1. viceborgmester, og som 2. viceborgmester valgtes Mikkel Lundemann fra Konservativ Folkeparti.
Der var 13 stemmer for, nemlig Venstre, Socialdemokratiet, de Radikale, SF og Enhedslisten. Fem stemmer fra Nyt Stevns og Konservative undlod at stemme og DF’s Martin Henriksen stemte som den eneste imod.

Fik en 10 krone

Forhenværende borgmester Mogens Haugaard indledte, som forsamlingens nestor, mødet med at lykønske de nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer.
– Jeg husker den følelse det er, at sidde her ved bordet første gang, det er man lidt ydmyg overfor, og det skal man også være, for i kommer til de næste 4 år at være med til at skulle tage stilling til vigtige spørgsmål, som får betydning og indflydelse på Stevns kommunes vækst og udvikling fremadrettet. Vælgerne har sammensat os 19 til at tage vare på de udfordringer der kommer, og det har vi en forpligtigelse til at leve op til sammen selvom vi kommer med forskellige baggrunde og ideologier. Jeg ønsker der bliver nogle gode debatter i fagudvalgene og ligeledes her i rådhussalen, sagde han, før han formelt foretog afstemningen om ny borgmester.
Mogens Haugaard gav Henning Urban Dam en lille keramikkrukke med en blank 10 krone i, og mindede den nye borgmester om, at Nyt Stevns ville holde øje med kommunens økonomi.
Henning Urban Dam takkede med ordene: Det kan være, at jeg beder dig bidrage til den.

Medlemmer i udvalg

Blå og rød blok havde hver for sig indgået valgforbund til udpegning af medlemmer til det magtfulde Økonomiudvalg samt fire politiske fagudvalg.
I Økonomiudvalget bliver den nye borgmester, Henning Urban Dam, formand, og han får følgeskab af Anette Mortensen, Bjarne Nielsen (V), Tim Christensen (S), Mogens Haugaard (Nyt Stevns), Mikkel Lundemann (C) og Enhedslistens Sejer Folke.
Plan, Miljø og Teknikudvalget blev besat af Flemming Petersen (V), Steen S. Hansen (S), Line Krogh Lay (R), Jørgen Larsen (NS) og Dorte Winberg (C).
Social- og Sundhedsudvalget udgøres af Steen S. Hansen (S), Tim Christensen (S), Karsten Skov (V), Martin Henriksen (DF) og Sejer Folke (Ø).
Børn, Unge og Læringsudvalget giver plads til Anette Mortensen (V), Rasmus Englund (V), Morten Kasper (S), Julie Hoff Sørensen (SF) samt Emil Larsen (NS).
Det sidste fagudvalg, Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, får som medlemmer: Bjarne Nielsen (V), Anne Munch (S), Line Krogh Lay (R), Jørgen Larsen (NS) og Emil Larsen (C).
Disse udvalg konstituerer sig efterfølgende.

Tror på bredt samarbejde

Henning Urban Dam udtrykte glæde over valget og ønskede de nye kommunalbestyrelsesmedlemmer tillykke.
– Jeg håber på, at vi alle viser den bedste side af os selv. Og jeg håber på et bredt og konstruktivt samarbejde.
Den nyvalgte borgmester havde frygtet lidt, at der havde været flere bump på vejen til borgmesterstolen og med aftalen mellem Venstre, Radikale og Socialdemokratiet, sagde han til Stevnsbladet efter konstitueringsmødet.
– Dette beviser, at både vi, Venstre og de Radikale står ved aftalen og er til at stole på. Det tegner godt for det kommende arbejde. Jeg er også glad for at dele af oppositionen stemte for, og at et mindretal undlod at stemme og blot en stemte mod. Jeg er sikker på, at alle 19 kommende medlemmer af kommunalbestyrelsen er indstillet på at samarbejde til Stevns’ bedste, lød det fra den nyslåede borgmester.

De nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer fik overrakt blomster af forvaltningens folk.

 

Tre borgmestre havde begravet den politiske stridsøkse på den festlige konstitueringsdag. Fra venstre den nye borgmester Henning Urban Dam (S), dernæst fhv. borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) og den afgående borgmester Anette Mortensen (V), som fra 1.1.2022 bliver Stevns’ 1. viceborgmester. (Fotos: Klaus Slavensky)

Skriv en kommentar