(Last Updated On: 3. november 2014)

LaeserneSkriverAf Carsten H. Petersen
Holtug 

Senest er turismeproblematikken omtalt i Stevnsbladet i uge 44, hvor et læserindlæg fra Peer Nørgaard stiller et par konkrete spørgsmål til kommunens politiske beslutningstagere. Anledningen er “sammenlægningen” af 4 ulige kommuners s.k. markedsføringsbudgetter og at Stevns kommune som den sidst tilkomne i fællesskabet, ikke i nævneværdig grad har gennemført nogen offentligt tilgængelig debat. PN spørger ganske tydeligt, A: hvorfor har vi intet hørt før end det blev vedtaget, og B: hvorfor har man ikke inddraget interesserede borgere i processen?
Borgmesteren har leveret et svarindlæg, der lidt skåltaleagtigt fortæller om, hvad der vist nok foregår, men som ikke svarer på de stillede spørgsmål. Han får dog nævnt turistkontoret i Rødvig med et slags spørgsmålstegn. Og der kan da trænges til nytænkning. Af hjemmesiden fremgår det meget tydeligt, at kontoret er lukket hver søndag! De fleste lørdage lukkes tidligt. I almindelighed er der i øvrigt kun åbent fra 9 til 16.! Dette uanset de sejlende turister, de der kommer kørende, cyklende ell. på anden vis tror, at der er information, hjælp og inspiration at hente på dette prægtige verdensarv-sted! Niks. Ingen satsning overhovedet.
Søndag den 3. august var ingen undtagelse og en del turister gik forgæves. Da også jeg måtte gå med uforrettet sag valgte jeg at møde op igen mandag morgen. Det var der også en tysk familie, der gjorde. Vejret var dårligt og de bad om råd til lidt indendørsaktiviteter. Det blev til lidt “rådgivning” om nogle måske-muligheder (hvis de da ikke havde mandagslukket!) og kulminerede med en meget aktiv henvisning til PaintBall i Køge!
Og Køge er ikke engang med i turismesamarbejdet.

Skriv en kommentar