(Last Updated On: 22. marts 2022)

Stevns: På søndag den 27. marts vil der blive ringet på dørene hos borgerne på Stevns. Her afholder børneorganisationen Børns Vilkår nemlig landsindsamling.

På søndag er der landsindsamling for Børns Vilkår. (Pressefoto: Børns Vilkår).

– Jeg ser virkelig frem til dette års indsamling. Sidste år blev vores mange indsamlere utrolig flot modtaget af danskerne, hvilket har betydet, at vi siden har kunnet gøre BørneTelefonen døgnåben. Vi håber, at der vil blive taget lige så godt imod indsamlerne i år, så vores frivillige rådgivere fortsat vil kunne være der for de børn og unge, der kontakter BørneTelefonen – dag og nat, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Rigtig mange indsamlere har tilmeldt sig indsamlingen i Stevns Kommune, heriblandt 64-årige Kim Vaabengaard fra Klippinge. Det er anden gang, at Kim skal samle ind til BørneTelefonen, og denne gang håber han at kunne tage sin kone med ud på ruten. Kim har selv både børn og to børnebørn, så børns trivsel ligger ham og konen meget på sinde.

Også 78-årige Max Valdemar fra Rødvig har meldt sig som indsamler. Max skal ud og samle ind for første gang. Han tænker at gå rundt med indsamlingsbøtten alene og håber at blive godt modtaget. Max har selv to børnebørn, så børnesagen er noget, Max meget gerne støtter.

I år samler Børns Vilkår også ind til, at BørneTelefonen helt ekstraordinært kan udvides til også at kunne rådgive de krigsramte børn og unge, der kommer til Danmark fra Ukraine, på ukrainsk.

Har man lyst, er det muligt at oprette en digital indsamling på indsamling.bornsvilkar.dk.

Om Børns Vilkår

  • Børns Vilkår samler ind til at kunne hjælpe flere børn og unge på BørneTelefonen, som har eksisteret siden 1987.
  • Hver dag kontakter børn og unge BørneTelefonen, fordi de bliver svigtet af dem, der burde passe på dem. De søger hjælp hos de frivillige rådgivere og fortæller om dét, der gør allermest ondt – såsom omsorgssvigt, vold, selvmordstanker, mobning, ensomhed – og nu også om krigen i Ukraine.
  • Sidste år havde BørneTelefonen det højeste antal samtaler med børn og unge nogensinde – 55.300.
  • BørneTelefonen har åbent alle dage året rundt. I november 2021 blev BørneTelefonen permanent døgnåben.
  • De indsamlede midler fra årets landsindsamling vil bl.a. gå til at drive og udvikle BørneTelefonen. Der skal f.eks. rekrutteres og uddannes flere frivillige rådgivere.

Kilde: Børns Vilkår

Skriv en kommentar