(Last Updated On: 16. november 2021)

Ude og Hjemme starter i slutningen af november en roman, hvis hovedpersoner bor i området mellem Holtug og Gjorslev.

Medier: Ude og Hjemme er et af de traditionsrige dansks ugeblad, der er udgivet af Aller Presse siden 1926, og som er kendt for sine hyggelige julefortællinger.

Og i år er det Stevns i al sin pragt og herlighed som er omdrejningspunktet i forfatter Dorte Roholtes fortælling.

Kom ikke og sig, at der ikke er julehygge på Stevns. Her som vignet i Ude og Hjemmes Juleroman 2021 “Krop og sjæl” (Darling Design)

Krop og Sjæl

Historiens titel er ”Krop og sjæl” og hovedpersonerne i juleromanens seks afsnit er den clairvoyante, selvpensionerede ingeniør Regitze og hendes kæreste, bankmanden og hverdagskokken Erik.

For garvede Ude og Hjemme-læsere er de et kært gammelt bekendtskab, for de to mødtes, da de var bipersoner i Ude og Hjemmes sommer/juleroman 2020 om en madskole.

– Men både jeg og min redaktør Nina Ebbesen blev så glade for de to karakterer, at vi syntes, de skulle have deres egen roman, fortæller Dorte Roholte, som beretter lidt mere om romanens handling:

– Den meget jordnære Regitze er jævnligt i tvivl om sine egne, synske evner og siger alting ligeud – nogle gange lovlig meget. Erik er anderledes diplomatisk anlagt. I sommers kørte de to Danmark rundt i en autocamper, hvorfra Regitze tilbød clairvoyance. I sommerromanens sidste afsnit besluttede de at leje et lokale et dejligt sted i Danmark og oprette et kursus: Krop & Sjæl. Regitze tager sig mest af det sjælelige, Erik tilbyder rådgivning inden for økonomi og enkel madlavning, oplyser forfatteren.

Stevns er magisk

Men hvad får en forfatter, der selv bor i Næstved, til at vælge Stevns som lokalitet?

Forfatter Dorte Roholte blev så glad for Stevns, at hendes nye roman foregår her. (Foto: Mona Grundsøe)

– I dette forår besøgte jeg igen Højerup gamle kirke og klinten, og kørte rundt på Stevns, og så slog det mig, at kurset selvfølgelig skulle foregå her. Selv er jeg født i Præstø og nu bosat i Mogenstrup, men jeg har altid følt mig meget tiltrukket af Stevns. Her er udover den smukke natur også en helt speciel atmosfære og en næsten lidt magisk stemning, muligvis på grund af de mange sagn og eventyr, der knytter sig til egnen, forklarer Dorte Roholtes og fortsætter:

– Flere af dem bliver luftet i romanteksten, for heldigvis var min redaktør helt med på lokaliteten Stevns. Så Regitze og Erik lejer et nedlagt forsamlingshus i en fiktiv by mellem Holtug og Gjorslev, og i et af afsnittene forekommer også en frit opfundet og lettere skummel herregård. Ellers er det kendte lokaliteter på Stevns, personerne bevæger sig rundt i, for Erik står nemlig i spidsen for lange, daglige traveture.

Opskrift på Stevnsgryde

”Og den lokale avis spiller også en rolle?”

– Ja, handlingen bliver sparket i gang, da journalisten Pernille Møller fra “Stevnsposten” besøger Regitze og Erik kort inden, første kursus starter. Til Regitzes lettelse er journalisten meget positivt indstillet, og får også nyttigt svar på et spørgsmål, som nager hende …, siger Dorte Roholte og stopper, så resten må man læse i Ude og Hjemme.

Hver uge hører der madopskrifter med til ugens afsnit, og Dorte Roholte er glad for, at Stevns Erhvervsråd gav tilladelse til, at opskriften på ”Stevnsgryden” måtte bringes i bladet.

– En gårdmandskone på Stevns, som er barnefødt på egnen, gav mig desuden tips om blandt andet kludesuppe, som hun huskede fra sin barndom, siger Dorte Roholte.

Skriv en kommentar