(Last Updated On: 28. september 2021)

Store Heddinge: Inden sommerferien kunne svømmehaller landet over sende en ansøgning afsted til Trygfonden med ønsket om at blive blandt de 15 heldige, der fik stillet et livreddertårn til rådighed.

De to kystlivreddere i Trygfondens letgenkendelige røde og gule farver, Julia Lisakowski og Hjalte Borum, demonstrerer hvordan nogle af redskaberne i livreddertårnet skal bruges overfor tre af Stevnsbadets livreddere, Svend, Christian og Dan. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Stevnsbadet og svømmeklubben SHS Stevns sendte i fællesskab en ansøgning afsted – og var så heldige at blive valgt.

Livreddertårn inklusiv udstyr og demonstration blev overleveret tirsdag eftermiddag i sidste uge, hvor projektleder fra Dansk Svømmeunion, Simon Bro sørgede for introduktion til tre af Stevnsbadets livreddere i svømmehallens personalerum, hvorefter to af kystlivredderne fra Trygfonden, Julia Lisakowski og Hjalte Borum fortsatte demonstrationen i det store bassin.

Dag og tidspunkt var velvalgt, for i samme tidsrum var 5. klasser fra Strøbyskolen til skolesvømmeundervisning, og eleverne fik lov at afprøve de mange gode sager, som Livreddertårnet fra Trygfonden indeholder. Der er både redningskranse, torpedoer, bjærgedukker, rescue boards og veste.

Må bruges af alle

Målet med livreddertårnene er ifølge Trygfonden klart: Det handler om at fremme livredning som en sjov aktivitet og en vigtig færdighed, der ikke kun er for professionelle i uniform, men for alle, der bor i et land omgivet af vand.

Og for en såkaldt vandkantskommune, som Stevns jo godt kan betegnes med sine lange kyststrækning, er det oplagt med et livreddertårn til glæde for de ansatte og brugerne af den lokale svømmehal.

Se billederne af udstyret, som straks blev taget i brug af eleverne, som hurtigt fandt sjove måder at bruge dem på i det våde element. (Fotos: Rikke Michael Hansen):

Det nye livreddertårn, som svømmehallen får, er en mindre udgave af TrygFondens rød-hvide livreddertårn, som nogle måske kender fra strandene; men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som for eksempel at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

Til leg og undervisning

I Stevnsbadet glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

– Vi er en kystnær kommune, så det er vigtigt, at børnene lærer at begå sig i vandet og bliver trygge i det. I livreddertårnet er der udstyr, som både børn og voksne kan lege og have det sjovt med, mens de vænner sig til vandet og bliver mere og mere modige. Livreddertårnet vil også blive brugt i svømmeundervisningen, og vi har en hel uge i efterårsferien, hvor vores livreddere i samarbejde med SHS-Stevns står for workshops, leg og andre aktiviteter med børnene, hvor tårnet er en del af det, siger Yasmina Liv Zacares, der er leder af fritidsområdet i Stevns Kommune.
rmh

Skriv en kommentar