(Last Updated On: 1. maj 2020)

Denne illustration fra Anton Vinthers debutroman kan give associationer til corona-tidens „hver-for-sig-isolation”, men bogen handler om langt større spørgsmål som livet og universet.
(Tegning: Anton Vinther)

Ny bog: Anton Vinther, der er opvokset på Stevns, er aktuel med sit debutværk “Kosmonaut”.

Værket er en såkaldt graphic novel, som også kaldes for tegneserieromaner eller grafiske romaner.

Filosofisk tegnekunst

I “Kosmonaut” er vi med hovedpersonen på opdagelse i byen, i naturen, i de indre og de ydre universer.

Det visuelle værk udforsker og populariserer eksistentielle overvejelser, spiritualitet, filosofi og tegnekunst.

Stilmæssigt arbejder Anton Vinther med en kontrast mellem en minutiøs detaljerigdom i tegningerne, og en legende naivitet i udtryk og virkemidler og inviterer til en fordybelse i detaljerne, der underbygger det filosofiske aspekt i bogen.

Byliv og træer

Anton Vinther nævner gamle kobberstik, surrealisme, Pieter Bruegel, Louise Bourgeois og Claus Deleuran som inspirationskilder.

– Vi er en del af naturen, og det samme er alt, hvad vi skaber, så det er et paradoks, at vi føler, at byerne ikke er natur, fortæller Anton Vinther og uddyber:

– Personligt ville jeg også synes at det var rart, hvis vi droppede alle biler, og i stedet plantede en masse træer i byerne. Træer er gode til at lære os nærvær. Prøv at sætte dig under et træ, og kig op i trækronen – du er på Jorden, alt er forbundet og du hører til. Den følelse er der intet der slår, siger den stevnsfødte forfatter.

Personligt projekt

Anton Vinther er uddannet som grafisk designer og illustrator, og med dette værk debuterer han med et stort, personligt projekt.

Bogen, på 52 sider, koster 168 kr. og er udgivet på Fahrenheit, som er et forlag under butikskæden Faraos Cigarer.

sky

 

Skriv en kommentar