(Last Updated On: 23. oktober 2019)

GoCook ambassadører Micku Cheng og Gorm Wisweh er sammen med nogle elever gået ombord i Smagekassen.

Skoleliv: 800 skoleelever fra Stevns går i køkkenet for klimaet.

Klimadebatten har sneget sig ind over alt. Også i de danske skoleklasser. Men hvordan lever man egentlig klimavenligt? Det udforsker 150.000 danske skolebørn, når de efter efterårsferien går i køkkenet i kamp for klimaet. Stevns er også med.

En burger uden kød

Hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når der ikke er kød i? Og hvordan er det nu lige med den nye klimavenlige Madpyramide?

Det skal skoleelever fra Stevns undersøge, når de sammen med GoCook og 150.000 andre danske skolebørn går i skolekøkkenet for at eksperimentere med klimavenlige fødevarer og måltider i efterårets store GoCook-projekt.

Bæredygtig mad

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave bæredygtig mad end deres forældre.

Et af GoCooks største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet har bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever, som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal både på opdagelse i bælgfrugternes farverige verden, lære om kødets klimaaftryk, madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når kassens mange råvarer skal tilberedes.

Flere skoler på Stevns

Skoleelever over hele landet laver klima-lækre danske forårsruller og veggiesliders i ugerne 43, 44 og 45.

De skoler, der deltager på Stevns er Hotherskolen deltager med 12 klasser, Stevns Friskole deltager med ni klasser, Skelbæk Friskole deltager med fire klasser, Store Heddinge Skole deltager med tre klasser, og Strøbyskolen deltager med klasser på 5. og 6. årgang.

sky

 

Skriv en kommentar