(Last Updated On: 29. april 2014)

Kringlekunst-01
Eftersom Karisebageren er medlem af brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark, er der ingen problemer i at bruge kronen i det nye kunstværk, som nu pryder over bageriudsalget. På bagvæggen hænger alle priserne, som bageriet igennem tiderne har vundet for godt håndværk.

STEVNS/KARISE: Den stevnske skulptør Hein Heinsen sætter stor pris på godt håndværk, også når det kommer til brød fra bageren. Han handler jævnligt hos det prisvindende Karise bageri, der siden oktober sidste år har haft brødudsalg i SuperBrugsen i Karise.
Sidste fredag skænkede han en kringle med kongekrone til bagermester Michael Nielsen. Ifølge den landskendte kunstner skal kunstkringlen gerne være med til at gøre opmærksom på, at bageriudsalget ikke bare er en supermarkedsbager med bake off-brød og –kager, men at det er rigtige bagere, der kan deres håndværk, og som flere gange har vundet priser; især med deres brød.
I dag er Danmark det eneste land i verden, der må bruge kongekronen over kringlen, som har været symbol for bagerhåndværket siden 1655.
rmh

Skriv en kommentar