(Last Updated On: 14. januar 2022)

Faxe: De to stevnske kunstnere Annette Sjølund og Torben Olesen, der før har udstillet sammen på bl.a. det københavnske galleri Claus C. i 2017 og senest på Portalen i Greve i 2021, er nu sammen om endnu en fællesudstilling. Denne gang i Rollosalen på Faxe Bibliotek, hvor deres udstilling: ’KANTLYS’ allerede er åben.

De to lokale kunstnere har tidligere arbejdet sammen om et udsmykningsprojekt i 2015 på Strøbyskolen, hvor de sammen med eleverne skabte et 24 meter langt gavlrelief i stærke farver, inspireret af Maleren Poul Gernes’ farvesætning af områder indvendigt på skolen.

Anette Sjølund og Torben Olesen udstiller i disse dage nogle af deres grafiske værker i Rollosalen på biblioteket i Faxe. (Privatfoto)

Grafiske værker

På den aktuelle udstilling i Rollosalen viser de to kunstnere hovedsagelig arbejder på papir, med udgangspunkt i grafiske teknikker, som de begge har arbejdet med gennem mange år.

Annette Sjølund er født i 1966 og uddannet indenfor kunst, videnskab og filosofi på Københavns Universitet. Hun har en toårig tegneuddannelse på Glyptotekets tegneskole samt en billedkunstlæreruddannelse på Seminariet for Formgivning.

Torben Olesen er født i 1950 og er uddannet tegner og grafiker på Kunsthåndværkerskolen i København. Han har gennem årene – udover at arbejde med grafik – også arbejdet med maleri og Land Art, f.eks. de navnkundige Land Mark projekter ved Stevns klint 1992 og 1993.

Begge kunstnere har udstillet deres værker adskillige gange i Danmark og har også været repræsenteret på udstillinger i udlandet.

Udstillingen i Rollosalen på Faxe Bibliotek vises fra den 4. januar til den 28. januar.

Skriv en kommentar