(Last Updated On: 3. maj 2019)

Annelise Nielsen og Dan Christensen med et af deres nye blomstrende stevnskirsebærtræer. (Foto: Signe Kjærbølling)

Strøby: Trofaste læsere af Stevnsbladet kan sikkert erindre, at lokalavisen i 2018 satte fokus på “Stevnskirsebærret”

Det gør vi igen i år, og kan sammen med Stevns Erhvervsråd fortælle 2019’s første stevnskirsebærhistorie.

250 nye træer

Engvang Frugtplantage fik en ganske særlig rolle i den crowdfundingkampagne, som de sammen med daværende turismekonsulent Thor Nielsen satte i gang, og som medførte at der blev samlet 62.000 kr. ind til at plante 250 nye stevnskirsebærtræer i Dan Christensens og Annelise Nielsens plantage.

Klarede vejr og vind

Signe Kjærbølling fra Stevns Erhvervsråd har ligesom mange stevnsboere ikke kunne undgå at se at det særlige stevnskirsebær blomstre rigtigt tidligt i år, og hun besøgte derfor Engvang.

Hun kunne konstatere, at træerne står i fuldt flor, og at Dan Christensen og Annelise Nielsen til efteråret skal eksperimentere i køkkenet med de første bær, som godt må blive til noget “nyt og spændende”.

– Træerne havde en tør sommer at komme i gang på sidste år, og havde vi ikke lagt nogle drypslanger ud til at kunne vande dem, var de nok gået ud, fortalte Dan Christensen, og Annelise Nielsen tilføjede:

– Ellers har de jo haft det godt, men der har været lidt sen frost nu, som har taget lidt af blomsterne.

Produkter i 2020

Selvom træerne endnu ikke syner af meget, håber frugtplantagens ejere at kunne finde frem til de helt rigtige produkter.

De første, som kan forvente at smage Engvangs nye produkter, bliver de mange bidragydere til crowdfunding-kampagnen, som til gengæld for deres støtte kan se frem til en række delikate belønninger. De må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu, for Dan Christensen og Annelise Nielsen fortalte til Stevns Erhvervsråd, at man nok skal frem til 2020 for at have nok af de små mørke stevnskirsebær til en tilstrækkelig stor produktion.

Læs om stevnskirsebærret

Stevnsbladet startede artikelserien „For vi vil have stevnskirsebærret tilbage …” fordi mange af de historiske plantager og træer var forsvundet.

Man kan læse alle artikler fra 2018 på www.stevnsbladet.dk

sky

Skriv en kommentar