(Last Updated On: 7. maj 2018)

Redaktionelt: En række engelske og amerikanske universiteter har gennem flere år forsket i kirsebærsaftens egenskaber.

Det viser sig ifølge disse undersøgelser, at kirsebærsaften er god mod søvnløshed, smertelindring og for højt blodtryk.

Afhjælper søvnløshed

Det er specielt resultater med forsøg med sure kirsebærtyper, som stevnskirsebærerne.

Både tidsskriftet “Journal of Functional Foods” og hjemmesiden “MedicalExpress”, der bringer forskningsnyheder om medicin og helbred, kan henvise til de sure kirsebærs positive virkninger.

Frank L. Greenway, der er direktør for den ambulante forskningsklinik ved Louisiana State University, oplyser, at årsagen til, at den syrlige kirsebærsaft kan afhjælpe problemet med søvnløshed, er, at bærrene naturligt indeholder stoffet melatonin, et hormon, som hjælper med at regulere kroppens døgnrytme.

I forsøget fandt forskerne også ud af, at det stof, der giver kirsebærrene deres rubinrøde farve og aminosyrer, ligeledes har en betydning for vores søvn.

Ifølge en Coop-FDB analyse lider 37 procent af danskerne af søvnløshed en gang imellem, og 11 procent lider af søvnløshed en gang om ugen eller oftere.

Giver smertelindring

En forskergruppe, ledet af dr. Glyn Howatson på Phillip Bell Institut for Sport, Motion og Rehabilitering ved Northumbria University i Storbritannien, har undersøgt de sure kirsebærs evner til smertelindring, lige fra slidgigt og leddegigt til motion-relaterede muskelsmerter.

Forsøgspersoner, som fik kirsebærsaftskoncentrat reducerede visse inflammationsresponser og oxidativ stress efter høj intensitet motion. Det samme viste undersøgelser foretaget af dr. E. Mitchell Seymour og dr. Sara M. Warber fra University of Michigan.

Ifølge Gigtforeningen er over 700.000 mennesker i Danmark berørt af gigtsygdomme.

Godt mod højt blodtryk

Kirsebærsaft skulle også reducere signifikant højt blodtryk på et niveau svarende til det, der opnås ved medicin, ifølge ny forskning fra Northumbria University, Newcastle.

Resultaterne, der er offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition viste, at mænd med tidlige tegn på hypertension opnåede en syv pct. reduktion i blodtrykket efter at have drukket det sure kirsebærkoncentrat.

Ifølge Dansk Apotekerforening har ca. 20 pct. af befolkningen i de vestlige lande lettere forhøjet blodtryk og ca. 10-15 pct. har et forhøjet blodtryk, der kræver behandling.

Fuld af c-vitaminer

Skal vi tro vores alle sammen frie encyklopædi, Wikipedia, så har man spist kirsebær siden stenalderen.

Og så skulle en halv liter kirsebærsaft dække dagsbehovet for C-vitamin, 250 gram bær om dagen kan sænke urinsyreniveauet og beskytte mod gigt, og så kan man også finde smilet frem, for frugterne bruges i naturmedicin som middel mod paradentose.

Længe leve stevnskirsebærret, for det lader tilsyneladende os leve sundt længere.
sky

 

Skriv en kommentar