(Last Updated On: 7. juni 2022)

Stevns: De blå spejdere fra Klintekongens gruppe i Store Heddinge begav sig lørdag den 4. juni ud på Pilgrimsmarchen Stevns.

Se billedserien fra Pilgrimsmarchen. (Privatfotos):

De lokale spejdere kunne tage familien med, men invitationen gik også ud til alle spejdergrupper i Sydsjælland samt til naboerne, det lokale hjemmeværn.

– Antallet af deltagere er lige så stille steget til 51 med 15 hjælpere, men med det nuværende setup er der plads til 100+ deltagere, oplyser arrangør af Pilgrimsmarchen, Bo Gyldenkærne fra Klintekongen gruppe under Det Danske Spejderkorps.

Han forklarer videre, at deltagerne kunne melde sig til ni forskellige distancer fra 5 til 100 kilometer.

– Og hvis benene var til det, måtte de gerne gå længere. Det var der flere der valgte, bl.a. to fra Hjemmeværnet, som snuppede 10 kilometer ekstra, siger Bo Gyldenkærne.

Tre spejdere fra Vordingborg gik 75 kilometer og en leder fra Klintekongen gik alle 100 kilometer med en ekstra etape langs klinten og gennem Bøgeskoven.

Aleksander Hansen, Lucas Linneberg og Andreas Larsen fra 1. Kong Volmer i Vordingborg. (Privatfoto)

75 kilometer og 19 kirker

Marchens arrangører benytter sig af, at alle kirkerne har toiletter og friskt vand. Og så kan de fleste kirker ses på afstand, så man kan se hvor langt man har igen.

Det særlige ved denne march er, at man får set alle kommunens 19 kirker, hvis man går 75 kilometer. En anden ting er kanoturen på godt en kilometer på Tryggevælde å, der oprindeligt blev sat på programmet, fordi et DM i holdcykling havde lukket Tingvejen over åen.

– Kanoturen var så populær, at den blev et fast afbræk på den lange gåtur og et lokkemiddel til at gå mindst 20 kilometer. For nogle er det dog en plage at skulle sidde stille i en kano i 20-30 minutter og så skulle have gang i benene igen, fortæller Bo Gyldenkærne.

De første år lånte og lejede spejderne kanoerne, men takket være en donation fra Friluftsrådet har de nu deres egne.

Trods coronanedlukninger de seneste par år er det lykkedes gruppen hvert eneste år at lave en march rundt til kirkerne i Stevns kommune. Det er femte gang, at Pilgrimsmarchen gennemføres.

(Kortkilder: Styrelsen for Datasikkerhed og Effektivisering, SFDE og Bo Gyldenkærne)

Skriv en kommentar