(Last Updated On: 16. februar 2018)

Stevns: På Valentinsdag uddelte Udvikling Stevns’ bestyrelse støtte til to nye Stevns’ erhvervsprojekter.

De såkaldte LAG-midler gik til et mjødbryggeri og et nyt køkken til Strøby Idrætscenter, som tilsammen løb afsted med næsten 460.000 kr. ud af en samlet pulje på 1.100.000 kr.

Socioøkonomisk vision

Skjaldemjøden var i nordisk mytologi en magisk mjød, der gav digteriske evner og godt humør, som Odin stjal fra jætterne. Mjød er baseret på tre ingredienser: honning, vand og gær, i modsætning til øl, som brygges på korn.

Mjødbryggeriet blev sat i gang den 1. januar i år. Mjødbryggeriet vil nu indgå lokale samarbejder på tværs af fødevareproducenter for at drive bryggeriet med en grøn og bæredygtig profil, hvor råvarerne er dyrket og høstet lokalt.

Bryggeriet vil blive drevet som en socialøkonomisk virksomhed, der både på kort- og lang sigt vil skabe flere arbejdspladser til især unge og andre personer, som står uden for arbejdsmarkedet af forskellige årsager.

Projektet har en altså en overordnet målsætning om at skabe flere arbejdspladser og primært til borgere med behov for særlige strukturer og arbejdsformer. Projektet fik 212.440 kr.

Idrætscenter får nyt køkken

Projektet i Strøby Idrætscenter fik støtte til mødefaciliteter og festlokaler med et køkken, som lever op til arbejdsmiljøloven.

AIK-Fonden forventer, at projektet vil gøre idrætscentret mere attraktivt og tidssvarende for brugerne, samtidig med, at det kan tiltrække nye og flere brugere. AIK Fonden fik bevilget tilskud på 247.162 kr.

Har man projektidéer, som kan gavne udviklingen inden for erhvervslivet, turismen eller bosætningen i Stevns, er der mulighed for at søge i næste ansøgningsrunde senest den 23. marts.
sky

 

Skriv en kommentar